ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: «Ατελείωτες απλήρωτες ώρες εργασίας - Θα διεκδικηθεί η πληρωμή τους μέσω της δικαιοσύνης» διαμηνύει η ΑΣΔΥΚ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: «Ατελείωτες απλήρωτες ώρες εργασίας - Θα διεκδικηθεί η πληρωμή τους μέσω της δικαιοσύνης» διαμηνύει η ΑΣΔΥΚ

Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση στην Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφοντας, όπως αναφέρει, "παρανομίες απέναντι στα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής". 

"Η ανοχή να μην παρερμηνεύεται ως αδυναμία διεκδίκησης ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών από τα Σώματα Ασφαλείας. Η διεκδίκηση αυτή θα γίνεται πάντα μέσω της νόμιμης οδού, όπως αρμόζει στα εκτελεστικά όργανα του Νόμου", αναφέρεται στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή ΚΑΣ-AΣΔΥΚ, το καθεστώς εργασίας επιπλέον ωρών εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας, βάσει του οποίου κάποιος τελεί εκτός καθήκοντος, αποτελεί απλώς πολιτική και δεν βρίσκεται κάτω από κανένα νομικό υπόβαθρο.

"Είναι καταπάτηση του ευρωπαϊκού εργασιακού κεκτημένου σε βάρος της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Είμαστε ξεκάθαροι προς τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (Ε/Α, Αστυφύλακες Πυροσβέστες, Αξιωματικοί, Εξειδικευμένα) ότι οποιοσδήποτε διατάσσεται παράνομα, χωρίς την συγκατάθεση του, να παραμείνει απλήρωτες επιπρόσθετες ώρες στο καθήκον, εκτός του ότι θα θεωρείται παραβίαση των ωρών εργασίας, θα διεκδικηθεί η πληρωμή τους, μέσω της δικαιοσύνης", αναφέρει η Συντεχνία που ενημερώνει τα μέλη που επιθυμούν νομική αρωγή ότι θα τους παρέχεται δωρεάν από τον ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ μέσω των νομικών της.

 Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει πως οι λεγόμενες «κάρτες» όλων των μελών Σωμάτων Ασφαλείας, όπου καταγράφονται οι ατελείωτες απλήρωτες ώρες εργασίας "θα περάσουν από το μικροσκόπιο των νομικών συμβούλων της ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν αυτές οι διαταγές. Επισημαίνουμε ότι η πειθαρχία και η ιεραρχία δεν συνεπάγεται  παρανομία".

Σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, που ζητά την επίσημη γραπτή θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για το θέμα, σημειώνεται "καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων στο 2020 και οι παράνομες διαταγές κατόπιν εκφοβισμού όπου κάποιοι αξιωματικοί χωρίς την έγκριση του Αρχηγού Αστυνομίας υποχρεώνουν μέλη των σωμάτων ασφαλείας σε υποχρεωτική ημεραργία για να μην πληρωθούν δημόσια αργία, δουλεύοντας με ελάχιστο προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών, σε μη παραχώρηση ημεραργιών ή ωρών ανάπαυσης και σε υποχρεωτική συμπερίληψη μελών σε υπερωριακά καθήκοντα εν ώρα ανάπαυσης".

Αυτά, αναφέρει, θα αποτελούν στο εξής προϊόν καταγγελίας εκ μέρους της ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, "γιατί για τις παρανομίες των εκάστοτε υπεύθυνων τμημάτων, δεν θα τις πληρώνει με λεφτά ο φορολογούμενος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Καλούμε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να καταγράψουν γραπτώς από πού πήραν παράνομες οδηγίες και ποιου το όνομα επικαλέστηκαν για αυτές, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί (Αρχηγού, Βοηθού Αρχηγού, Διευθυντή, Διοικητή). Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αστυνομική και πολιτική ηγεσία δεν γνωρίζει γεγονότα και καταστάσεις ως έχουν και αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος της επιτακτικής ανάγκης να ενημερωθούν από πρώτο χέρι", αναφέρεται στην επιστολή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top