ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αναμένονται ανακοινώσεις νέων σχεδίων – Ποιους και τι αφορούν

ΚΥΠΡΟΣ: Αναμένονται ανακοινώσεις νέων σχεδίων – Ποιους και τι αφορούν

Επτά νέα σχέδια για στήριξη της εργασίας και για πρόσληψη ανέργων εγκρίθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη 07/10, τα οποία αναμένεται αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 08/10, από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τα νέα σχέδια θα συνδυάζουν κατάρτιση και κάλυψη μισθολογικού κόστους.

Τα νέα σχέδια αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου του 2020, ενώ το συνολικό κόστος τους ανέρχεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Επίκεντρο των νέων σχεδίων θα είναι οι επιχειρήσεις που πλήγηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Όσον αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα ειδικά σχέδια, όπως για παράδειγμα τα δύο σχέδια από την ΑνΑΔ που αναμένεται να επωφεληθούν 100 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα παίρνουν από κατάρτιση μια εβδομάδα του μήνα με την καταβολή του κόστους κατάρτισης (12 ευρώ ανά ώρα για σύνολο 200 ωρών.)

Το δεύτερο σχέδια θα αφορά κυρίως τους εργαζομένους στον ξενοδοχειακό τομέα αλλά και σε υπαλλήλους επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό απόν την πανδημία, και ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα σχέδια αφορούν επιδότηση του μισθολογικού κόστους για πρόσληψη ανέργων και θα έχουν προϋπολογισμό για 31 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμένονται ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τα νέα σχέδια από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top