ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: ‘Πήγα σε καφετέρια και κάθονταν ο ένας πάνω στον άλλον’ - ‘Η αλλάζουμε νοοτροπία ή έρχονται αυστηρότερα μέτρα’

Δρ. Καραγιάννης: ‘Πήγα σε καφετέρια και κάθονταν ο ένας πάνω στον άλλον’ - ‘Η αλλάζουμε νοοτροπία ή έρχονται αυστηρότερα μέτρα’

Συνομιλήσαμε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη για την πορεία του ιού και τα διψήφια συνεχόμενα κρούσματα με τον ίδιο να είναι -όπως πάντα- παραστατικός και αυθόρμητος.

Δήλωσε πως παρά την αυξομείωση των κρουσμάτων η έξαρση θεωρείται παρατεταμένη αφού συνεχίζουμε να βλέπουμε διψήφια νούμερα πάνω από 20-30 ημερησίως. Αυτό δυσχεραίνει το έργο των αρμοδίων αρχών αφού ο κόσμος φαίνεται να απειθαρχεί αγνοώντας την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας Ro κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 κάτι που σημαίνει πως 10 φορείς του ιού μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε 15 άλλους.
 
Επισκέφτηκε πρόσφατα καφετέρια στη Λευκωσία και μας τόνισε πως ‘Κανένα μέτρο και καμία απόσταση, κάθονταν ο ένας πάνω στον άλλον. Καθάριζαν με το ίδιο πετσί τα τραπέζια, χωρίς αντισηπτικό’. ‘Τα μέτρα είναι επαρκή όμως δεν έχουμε διάθεση να τα τηρήσουμε’ ανέφερε ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ‘παίζουν πελλό, μας θεωρούν γραφικούς και κουραστικούς. Δε μπορεί να βρίσκεται παντού η Αστυνομία’.
 
Συνέχισε με αυστηρότητα λέγοντας ρητά: ‘Ή θα αλλάξουμε νοοτροπία, ή θα έρθουν αυστηρότερα μέτρα’. Υπάρχουν αλυσίδες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα αυτή τη στιγμή ενώ η κυριότερη ανησυχία προέρχεται από εργασιακούς χώρους, χώρους διασκέδασης, γάμοι και χώροι δεξιώσεων ενώ μας ανέφερε προφανώς απορημένος ‘Άκουσα ότι σε γάμους χορεύουν κιόλας‘ υπενθυμίζοντας πως ο χορός απαγορεύεται ρητά.
 
40 κρούσματα για 3-4 συνεχόμενες ημέρες θα φέρουν καμπανάκι και ενδεχομένως κοκτέιλ μέτρων που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και απαγόρευση διακίνησης για συγκεκριμένες ώρες ενώ σε ερώτηση μας για το γιατί δεν επιχειρείται μια αλλαγή στην προσέγγιση πέραν των συνεχόμενων εκκλήσεων ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε πως γίνονται σκέψεις κυρίως για ευαισθητοποίηση των νέων, ίσως με καμπάνιες που θα περιλαμβάνουν celebrities και πρότυπα από τον αθλητικό χώρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top