ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι εμπορεύονταν ευρωπαϊκή ιθαγένεια για οικονομικά οφέλη

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι εμπορεύονταν ευρωπαϊκή ιθαγένεια για οικονομικά οφέλη

Η Κομισιόν εξετάζει επί του παρόντος τη συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο του κυπριακού προγράμματος απόδοσης διαβατηρίων σε επενδυτές ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ, μετά και τις αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ ανέφερε ότι "παρατηρήσαμε με δυσπιστία πώς υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι εμπορεύονταν ευρωπαϊκή ιθαγένεια για οικονομικά οφέλη. Η Πρόεδρος von der Leyen ήταν σαφής όταν είπε ότι οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι προς πώληση".
 
"Η Κομισιόν έχει εκφράσει συχνά τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με τα συστήματα υπηκοότητας επενδυτών, επίσης απευθείας με τις κυπριακές αρχές. Η Κομισιόν εξετάζει επί του παρόντος τη συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο του κυπριακού συστήματος ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει", ανέφερε ο αρμόδιος εκπρόσωπος.
 
"Γνωρίζουμε τις τελευταίες δηλώσεις της Κυβέρνησης και αναμένουμε από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά αυτήν την υπόθεση", κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του μοναχού Νεκταρίου για έκδοση προνομιακού εντάλματος (certiorari), αναφορικά με το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, ημερομηνίας 3 Ιουλίου του 2025, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον αιτητή, τα τεκμήρια περιλαμβάνουν προσωπικά έγγραφα μοναχών, πνευματικές συνομιλίες, εξομολογητικές συζητήσεις, θρησκευτικά αρχεία, εικόνες και βίντεο προσώπων της Μονής.

BEST OF TOTHEMAONLINE