ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κύπριοι αναγνωρίζουν τα οφέλη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κύπριοι αναγνωρίζουν τα οφέλη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους (70% στην Κύπρο) γνωρίζουν για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες επωφελούνται από αυτήν (89% στην Κύπρο), σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Κομισιόν.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, με τη συμμετοχή περισσότερων από 27.200 ερωτηθέντων σε 27 κράτη μέλη, εκ των οποίων 505 στην Κύπρο.

Η έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ γνωρίζουν την ΚΑΠ (73% σήμερα, 6 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό, τι το 2017) και πιστεύουν ότι η ΚΑΠ ωφελεί όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους αγρότες (76% σήμερα, 15 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από το 2017).

Επιπλέον, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η παροχή ασφαλών, υγιεινών τροφίμων υψηλής ποιότητας θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος, αντιπροσωπεύοντας την άποψη του 62% των ερωτηθέντων, όπως και το 2017 (72% στην Κύπρο).

Ένας αυξημένος αριθμός Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ εκπληρώνει το ρόλο της όσον αφορά τους βασικούς στόχους της ΚΑΠ (72% στην Κύπρο). Σε σύγκριση με το 2017, όλοι οι τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας, της βιωσιμότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν τώρα το λογότυπο της βιολογικής γεωργίας, καλύπτοντας το 56% των ερωτηθέντων και 39% στην Κύπρο (αύξηση 29 ποσοστιαίες μονάδες για την ΕΕ σε σύγκριση με το 2017).

Παρόλο που ένα αυξανόμενο μερίδιο των πολιτών πιστεύει ότι η γεωργία είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες της αλλαγής του κλίματος (από 29% το 2010 σε 42% το 2020), η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η γεωργία έχει ήδη συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με 55% την άποψη αυτή, από 46% το 2010.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top