ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Άνοιξαν την πόρτα εξόδου στον Τζιοβάνη- «Πράξη πολιτικής ευθιξίας η παραίτησή του- Ζητούν να κάνει το ίδιο και ο Συλλούρης

ΑΚΕΛ: Άνοιξαν την πόρτα εξόδου στον Τζιοβάνη- «Πράξη πολιτικής ευθιξίας η παραίτησή του- Ζητούν να κάνει το ίδιο και ο Συλλούρης

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 13/10 το πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στην οποία αναφέρεται ότι γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του Χριστάκη Τζιοβάνη ενώ ζητούν επιτακτικά και την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη.

Σημειώνεται παράλληλα ότι για το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» το ΑΚΕΛ για χρόνια καταγγέλλει και προειδοποιεί, ενώ αναφέρεται πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να εμποδίζει την έρευνα την οποία διενεργεί ο Γενικός Ελεγκτής.

Διαβάστε αναλυτικά

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του, συζήτησε τα θέματα που απορρέουν από το νέο ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Αλ Τζαζίρα σχετικά με το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και γενικότερα το όλο πρόγραμμα που αναπτύχθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Το Πολιτικό Γραφείο σημειώνει τα ακόλουθα:

Το νέο ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα αποκαλύπτει πρακτικές εκμετάλλευσης του προγράμματος πολιτογραφήσεων και προσθέτει στα όσα διεθνώς καταγγέλλονται εδώ και χρόνια σε βάρος της Κύπρου και της κυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ.

Η θέση του ΑΚΕΛ σχετικά με το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση άρον άρον αποφάσισε να διακόψει το Πρόγραμμα κάτω από την καθολική κατακραυγή της κοινωνίας για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έφτασαν σε πρωτόγνωρα επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Για το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» το ΑΚΕΛ για χρόνια καταγγέλλει και προειδοποιεί.

Απαιτούμε άμεση, αποτελεσματική και πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων και όλων των κυκλωμάτων που στήθηκαν γύρω από το επενδυτικό πρόγραμμα, περιλαμβανομένων και όσων καταγγέλλονται στο σχετικό ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα.

Τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση, ο Γενικός Εισαγγελέας και οι διωκτικές αρχές, έχουν την κύρια και καθοριστική ευθύνη για να ερευνηθούν όλα όσα έγιναν γύρω από το πρόγραμμα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να εμποδίζει την έρευνα την οποία διενεργεί ο Γενικός Ελεγκτής.

Το Πολιτικό Γραφείο:

Επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του ΑΚΕΛ να συνεχίσει να στέκεται αντιμέτωπο στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αποδέχθηκε την παραίτηση του Χριστάκη Τζιοβάννη από τη θέση του βουλευτή και τα κομματικά αξιώματα, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος. Η παραίτηση συνιστά πράξη πολιτικής ευθιξίας.

Ζητά την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί άφησε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη τη Βουλή και εν γένει την Κυπριακή Δημοκρατία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top