ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΩΙΟΣ: Εφιαλτικό ‘σενάριο’ από Τσιουτή - Μέχρι 500 κρούσματα και 8 θάνατοι την επόμενη βδομάδα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΩΙΟΣ: Εφιαλτικό ‘σενάριο’ από Τσιουτή - Μέχρι 500 κρούσματα και 8 θάνατοι την επόμενη βδομάδα

Το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων, Κωνσταντίνος Τσιούτης επιχείρησε μέσω ανάρτησης του στο τουίτερ να καταδείξει την επικίνδυνη ‘τροχιά’ στην οποία βρίσκεται ο ιός στην Κύπρο μέσω ενός απλουστευμένου σεναρίου.

Φυσικά ο κύριος Τσιουτής ξεκαθαρίζει στην αρχή του τιτιβίσματος του πως πρόκειται για απλουστευμένο, υποθετικό και μη-μαθηματικό σενάριο με σκοπό ουσιαστικά να... αφυπνίσει το κοινό δίνοντας του να καταλάβει τις άμεσες επιπτώσεις που έχει η συμπεριφορά του καθενός μας για τη δημόσια υγεία.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μακροσκελές τιτίβισμα του μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών (41+83) η ιχνηλάτηση, τα διαγνωστικά τεστ σε συνάρτηση με τον ρυθμό μεταδοτικότητας ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε αριθμούς ρεκόρ με την κατάσταση εκτός ελέγχου.
 
Σοκαριστικότερο των όσων αναφέρονται -στην απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης του κοινού- είναι το σενάριο για την ερχόμενη βδομάδα που κάνει λόγο για 450-500 νέα κρούσματα, 300-400 άτομα με συμπτώματα 45-70 περιστατικά long covid, 50-60 νοσηλευόμενους, 9-12 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 4-8 θανάτους!
 
Δείτε απόσπασμα της ανάρτησης του κύριου Τσιουτή:
 
άρα την επόμενη εβδομάδα (19-25/10) θα δούμε τις επιπτώσεις των επαφών αυτής της εβδομάδας 12-18/10~ 450-500 νέα περιστατικά #COVID19 300-400 άτομα με συμπτώματα 45-70 άτομα με #longcovid 50-60 νοσηλευόμενοι 9-12 εισαγωγές ΜΕΘ 🛑4-8 θάνατοι

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top