ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΠΑΝΑ: Μίλησε για τον επικείμενο χειμώνα και για τα γρήγορα τεστ - Νέο lockdown ή τήρηση πρωτοκόλλων;

Δρ. ΠΑΝΑ: Μίλησε για τον επικείμενο χειμώνα και για τα γρήγορα τεστ - Νέο lockdown ή τήρηση πρωτοκόλλων;

Για τον χειμώνα που ακολουθεί, αλλά και για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση σε σχέση με την διενέργεια των τεστ για καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, μίλησε η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας.

Δύσκολος χειμώνας εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η Δρ. Πανά είπε πως «πρέπει ο χειμώνας να περάσει με ισορροπία, να ελέγχεται η κατάσταση και να μην υπάρχει επιβάρυνση». Μάλιστα, τόνισε πως αυτή η ισορροπίας εξαρτάται από τον καθένα μας, είτε εργοδότες, είτε εργαζόμενους, είτε μαθητές.

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή κάθε κρούσμα έχει τεράστιο αριθμό επαφών και γίνεται υπερπροσπάθεια για να λειτουργήσει το τμήμα ιχνηλατήσεων. Έτσι, επισήμανε την ανάγκη να παραμένουν στο σπίτι όσοι γνωρίζουν ότι είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μέχρι να καλεστούν.

Τα γρήγορα/rapid tests και η χρησιμότητά τους

Ερωτηθείς για την πρόταση πολλών από τους ειδικούς, για γρήγορα/rapid tests σε μεγάλο αριθμό πληθυσμού για καλύτερη ανίχνευση της ακριβούς κατάστασης στο νησί, η Δρ. Πανά είπε ότι είναι κάτι που έχει συζητηθεί και μπορεί να γίνει, χωρίς όμως να αντικαθιστά την κανονική μέθοδο. «Απλά είναι ένα επιπρόσθετο εργαλείο που θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση. Θέλει όμως προσοχή», πρόσθεσε η ειδικός.

Ξεκαθάρισε όμως πως κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας όταν ο ίδιος το κρίνει αναγκαίο.

Lockdown ή τήρηση των πρωτοκόλλων;

Τέλος, ο Δρ. Πανά είπε πως η στόχευση δεν είναι να κλείνουν οι εργασίες και οι δραστηριότητες, αλλά να τηρούνται τα πρωτόκολλα για να μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις ζωές μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top