ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai αναφέρει ο Invest Cyprus

Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai αναφέρει ο Invest Cyprus

Ο Invest Cyprus σε ανακοίνωσή, του αναφέρεται στην πρόθεσή του να συμμετάσχει σε ένα χρόνο από σήμερα στο συνέδριο Expo 2020 Dubai, το οποίο χαρακτηρίζει ως την πλατφόρμα για επανασύνδεση της υφηλίου. 

«Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε την Κύπρο, εστιάζοντας στη γεωστρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ως ιδανικός προορισμός για προσέλκυση επενδύσεων και μόνιμη εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, θα προβάλουμε την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Κύπρου, η οποία έχει διαμορφώσει τη σημερινή, ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κυπριακή κοινωνία, εστιάζοντας στην ιδιότητά της ως ένα επιχειρηματικό, εμπορικό και επενδυτικό κέντρο, καθώς και τον ρόλο της ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Ο Invest Cyprus αναφέρει ακόμα ότι θα εστιάσει σε διάφορους κλάδους, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η καινοτομία, η γεωργία και η ναυτιλία, μέσα από ένα διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.

«Όσον αφορά τις δράσεις που σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας, στόχος μας είναι να διοργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες εταιρικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής φύσεως, μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπως η εικονική πραγματικότητα, να παρακολουθήσουν βίντεο που παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, αλλά και να προμηθευτούν με χρήσιμο διαφημιστικό υλικό. Μέσα από το περίπτερό μας επιθυμούμε να προσφέρουμε μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική διαδρομή», προστίθεται.
 
Επιπρόσθετα, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, μέρα που έχει οριστεί ως η Εθνική Ημέρα Κύπρου, θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι κυπριακή αποστολή με αξιωματούχους του κράτους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν διμερείς επαφές με τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Ο Invest Cyprus δηλώνει έτοιμος για τη συμμετοχή του και σημειώνει ότι οι προετοιμασίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζονταν εντατικά, με σκοπό τη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
 
Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Μαρτίου 2022, το συνέδριο Expo 2020, σκοπεύει να φέρει τον κόσμο μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας – ένα παγκόσμιο φόρουμ που θα αναδείξει και θα ενισχύσει την ανάγκη και επιθυμία για θετική αλλαγή και θα προσφέρει απτές ευκαιρίες προς επίτευξη αυτού του στόχου.
 
«Η συμμετοχή μας στο Expo 2020, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να συμβάλουμε σε ένα ισχυρό, αειφόρο μέλλον. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μόνο όταν καταλάβουμε ότι όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο κόσμο, θα μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε το όραμά μας και να επιταχύνουμε την κοινή μας πρόοδο», αναφέρει ο Invest Cyprus.
 
Προστίθεται ότι το συνέδριο Expo 2020 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την εξεύρεση συλλογικών, δραστικών λύσεων, φέρνοντας κοντά περισσότερες από 190 χώρες υπό το πρίσμα της άποψης ότι «όταν δουλεύουμε μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top