ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Αγία Νάπα

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Αγία Νάπα

Εάν ο Θεός -και ο κορωνοιός- το επιτρέψουν η Αγία Νάπα -και κατ’επέκταση η Κύπρος- θα αποκτήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο του 2021 το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό και συνάμα εντυπωσιακό έργο ειδικού ενδιαφέροντος που θα αποτελέσει κόσμημα για ολόκληρη τη Μεσόγειο.
 
Μετά από ένα μακροχρόνιο ‘διάλειμμα’ λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία αλλά και του γενικότερου lockdown η ειδική ομάδα των εμπειρογνωμόνων από Ηνωμένο Βασίλειο και Μεξικό βρίσκεται εκ νέου στο νησί μας έχοντας ήδη ξεκινήσει την αποπεράτωση των γλυπτών που θα κοσμούν το Μουσείο.
 
Εάν όλα κυλήσουν ομαλά τα γλυπτά θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 ενώ η αναμενόμενη πόντισή τους θα γίνει μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2021 με σκοπό να τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα με το έργο να ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Απρίλιο.
 
Το Μουσείο θα βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή Περνέρα και σε βάθος μέχρι και 10 μέτρα ενώ θα βρίσκεται περίπου 200 μέτρα μακριά από την ακτή. Υπολογίζεται πως θα περιλαμβάνει 140 γλυπτά με ανθρώπινες φιγούρες και θα βρίσκονται ανάμεσα σε ειδικά διαμορφωμένα δέντρα που στην ολότητα τους θα σχηματίζουν ένα δάσος.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο θα εμπλουτίσει το τουριστικό προιόν της ευρύτερης περιοχής αλλά αναμένεται να προσελκύσει και μεγάλη μάζα ξένων και ντόπιων επισκεπτών.
 
Όπως επεξήγησε ο Δήμαρχος, για κάθε γλυπτό χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο -μη τοξικό- είδος τσιμέντου που δεν ρυπαίνει το βυθό της θάλασσας αλλά αφομοιώνεται και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του τοπικού οικοσυστήματος.
 
Καταληκτικά ο κύριος Ζαννέττου ευχήθηκε η πορεία της πανδημίας να μην οδηγήσει σε νέα αναστολή εργασιών και το Μουσείο να είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top