ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω από τη Βουλή το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό Δημοτικής, ζητά μονιμοποίηση

Έξω από τη Βουλή το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό Δημοτικής, ζητά μονιμοποίηση

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα ομάδα του Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής Εκπαίδευσης, που κατήλθε σήμερα σε στάση εργασίας, ζητώντας μονιμοποίηση. Νωρίτερα, παρέδωσαν υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΒΓΠ εργάζεται εδώ και 14 χρόνια με δεκάμηνα συμβόλαια και όπως καταγγέλλει, οι ετσιθελικές συμπεριφορές του κράτους, το κρατούν καθηλωμένο χωρίς καμία ανέλιξη.

Η Φάνη Παπαβασιλείου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής είπε ότι η Συντεχνία ζητά όσα στερήθηκε εδώ και 14 χρόνια, δηλαδή ίση μεταχείριση και αξιοκρατία. Είπε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ευρωπαϊκή οδηγία περί δυσμενούς μεταχείρισης. Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου, το προσωπικό για 2 μήνες βρίσκεται σε ανεργιακό επίδομα.
 
Η Μαρίκα Αθανάτου, Πρόεδρος κλαδικής του ΒΓΠ στη Λεμεσό της Συντεχνίας ‘Ισότητα’ είπε ότι κάθε φορά το προσωπικό περιμένει 3-4 μήνες να πληρωθεί και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά για μονογονιούς. Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρεί στη μονιμοποίησή τους γιατί προτάσσει ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Μέσης εργάζονται ως μόνιμες.

Είμαστε η ραχοκοκκαλιά του σχολείου και ζητάμε εκτίμηση, είπε.

Η Νικολίνα Αβρααμίδου, αντιπρόεδρος της Συντεχνίας ΒΓΠ ανέφερε ότι το προσωπικό εργάζεται σύμφωνα με τους αριθμούς των μαθητών σε κάθε σχολείο και πολλές συνάδελφοί τους εργάζονται ως τις 11 πμ πριν κλείσει το σχολείο με αποτέλεσμα οι μισθοί να κυμαίνονται στα 500 ευρώ. Αυτές, είπε, δεν είναι σωστές συνθήκες και ζητάμε ό,τι ισχύει και στη Μέση.
 
Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας η Αντρη Κατζιηλιέρη είπε ότι κάθε καλοκαίρι με την ανανέωση του συμβολαίου τους κανείς δεν τους εγγυάται αν θα έχουν τις ίδιες ώρες την ερχόμενη χρονιά άρα και οι μισθοί δεν είναι σταθεροί.

Ανέφερε επίσης ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας τους ανέφερε ότι πλέον το θέμα είναι υπό την έγκριση του ΥΠΟΙΚ και οι ίδιες ευελπιστούν ότι αυτό που θα εγκριθεί θα ικανοποιεί όλα τα μέλη και όχι τα μισά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top