ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ζήτησε έγκριση του προϋπολογισμού «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών»

ΥΠΟΙΚ: Ζήτησε έγκριση του προϋπολογισμού «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών»

Μήνυμα έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, ειδικά εν μέσω της αβεβαιότητας που επέφερε η πανδημική κρίση της νόσου Covid-19 έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Έχετε ενώπιον σας τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό που θέλω να ξαναεπισημάνω είναι η κρισιμότητα των στιγμών που αφορούν την οικονομική διαχείριση της πανδημίας και όλοι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα να ανακάμψει από την Covid-19, αλλά και θα θέσει τα θεμέλια για μια βιώσιμη οικονομία μέσω του προϋπολογισμού του 2021», είπε ο κ. Πετρίδης παρουσιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών.

Απαντώντας σε παρατήρηση της Προέδρου της Επιτροπής, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, ο κ. Πετρίδης αναγνώρισε πως η συζήτηση «δεν διεξάγεται στο καλύτερο δυνατό κλίμα».
 
Παρά ταύτα, διαμήνυσε, «οι προκλήσεις για την οικονομία είναι εκεί, η Covid-19 είναι εκεί και η σημασία του προϋπολογισμού του 2021 και η ψήφισή είναι και εκείνη εκεί».
 
Ανέδειξε την σημασία του φετινού προϋπολογισμού σε σχέση με τους προηγούμενους, λέγοντας ότι «είναι διαφορετικός από άλλους λόγω της αβεβαιότητας, αλλά και λόγω της έκτασης της αβεβαιότητας».
 
«Τον έχω χαρακτηρίσει ως προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης. Ετοιμάστηκε με την φιλοσοφία της ουσιαστικής αλλά και στοχευμένης επεκτατικής πολιτικής, η οποία δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομική εκτροπή η οποία να φέρει τη χώρα σε μια δύσκολη κατάσταση».
 
Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και να δημιουργηθούν τα θεμέλια για παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top