ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τον τόπο και να στηρίξει τους πολίτες ο Πρόεδρος

Αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τον τόπο και να στηρίξει τους πολίτες ο Πρόεδρος

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον τόπο και να στηρίξει τη συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών διατύπωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαιρετίζοντας τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό για την απονομή των Πτυχίων Προσκόπου Δημοκρατίας.

“Είμαι σίγουρος ότι εφόσον υπάρχουν νέοι που κλείνουν τα αυτιά στις σειρήνες της εύκολης ζωής και επιλέγουν το δύσκολο, αλλά τον ενάρετο δρόμο της προσφοράς, η πατρίδα μας δικαιούται να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον” είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

“Η περίοδος που περνούμε είναι σίγουρα δύσκολη. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ανιδιοτέλεια για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε” είπε, αλλά, πρόσθεσε, “όταν απευθύνομαι σε ένα ακροατήριο προσκόπων, που είναι δοκιμασμένο στα δύσκολα και διατηρεί αρχές και αξίες με πίστη και αγνά ιδανικά για το κοινό όφελος και την πατρίδα, δεν έχω αμφιβολία για την κατάληξη του αγώνα μας”.

“Μπορούμε να πετύχουμε στους εθνικούς, στους οικονομικούς και τους κοινωνικούς μας στόχους. Διότι έχουμε την πρώτη ύλη που χρειάζεται η πατρίδα. Εσάς” είπε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους Προσκόπους.

Η πίστη στο Θεό, το καθήκον στην Πατρίδα και η αγάπη για το συνάνθρωπο είναι τα βασικά συστατικά της προσκοπικής υπόσχεσης, όπως ανέφερε, προσθέτοντας πως “η Πολιτεία πλέον περιμένει από εσάς να δώσετε πίσω προς το κοινωνικό σύνολο τις γνώσεις σας, τα μηνύματά σας και τον τρόπο ζωής σας, βοηθώντας με τη συμπεριφορά, τη συμμετοχή και τη συνεισφορά σας τον κάθε συνάνθρωπο”.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα “άριστα αποτελέσματα” της λειτουργίας του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και είπε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κράτος έχει πολιτικές για τη στήριξη και αναβάθμιση του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, είπε, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της Νομοθεσίας για την εγγραφή και πιστοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων (Προσκοπισμό Ιδρύματα, Σωματεία, Λέσχες, μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), στη θεσμοθέτηση στην Κύπρο της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης για «Τα Δικαιώματα και οι Ευθύνες του Εθελοντή», στην καλύτερη στόχευση και διαφάνεια των χορηγιών, στην αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης και στην εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών για τη στέγαση και λειτουργία των Εθελοντικών Οργανώσεων.

“Όλα αυτά κινούνται μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου στόχου μας για εκσυγχρονισμό του κράτους. Είμαστε αποφασισμένοι να εκσυγχρονίσουμε τον τόπο μας. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών” είπε ο Πρόεδρος.

 

Όπως ανέφερε, η ανταπόκριση του κράτους στο αίτημα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για αύξηση της κρατικής χορηγίας που λαμβάνει θα είναι θετική.

 

Ο Πρόεδρος απένειμε τα Πτυχία Προσκόπου Δημοκρατίας, ως ο Υψηλός Προστάτης του Σώματος των Προσκόπων της Κύπρου, ενώ ο ίδιος παρασημοφορήθηκε με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, το Χρυσό Αγρινό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top