ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με ενημέρωση για κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Λεμεσό, όπως πρώτο ενημέρωσε το ThemaOnline.

Σύμφωνα με ενημέρωση την οποία έλαβε το Υπουργείο Υγείας σήμερα, τρόφιμοι του Σωκράτειου Μελάθρου Ευγηρίας στην Λεμεσό εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό μετά από διενέργεια, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του χώρου, διαγνωστικής εξέτασης σε κλινικό εργαστήρι μη εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και με μεθοδολογία επίσης μη αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Υγείας.

Λόγω του γεγονότος ότι τα άτομα αυτά εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και θέλοντας να προφυλάξει την υγεία τους, αλλά και να διερευνήσει το εύρος της διασποράς εντός του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας, δόθηκαν οδηγίες ώστε κλιμάκιο αποτελούμενο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΟΚΥπΥ να μεταβεί σήμερα επιτόπου, ώστε να γίνει αξιολόγηση της κλινικής κατάστασης όλων των προσώπων που διαμένουν στο Μέλαθρο και να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR).

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν την ευθύνη για την επιτήρηση των οίκων ευγηρίας και των άλλων δομών, έτσι ώστε να διενεργηθεί από πλευράς τους έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν οι υπεύθυνοι συμμορφώνονται και τηρούν τις σχετικές οδηγίες.

Διευκρινίζεται ότι, με πρωτοβουλία των υπεύθυνων του ιδρύματος, τα άτομα που διαμένουν εκεί υποβλήθηκαν σε εργαστηριακή εξέταση σε εργαστήρι που δεν είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο και με μεθοδολογία που επίσης δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο. Συνεπώς, διευθετήθηκε όπως γίνει νέα δειγματοληψία σήμερα σε όλους, καθώς επίσης και αξιολόγηση της κλινικής κατάστασής όλων των τροφίμων με επιτόπια επίσκεψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΟΚΥπΥ.

Ενημερώθηκε παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτουν οι οίκοι ευγηρίας, ώστε να πραγματοποιήσει έλεγχο εάν τηρούνται τα μέτρα και οι ιδιοκτήτες συμμορφώνονται με τις ισχύουσες νομοθεσίες.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top