ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τον έγκαιρο εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

ΚΥΠΡΟΣ: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τον έγκαιρο εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Η ΕΓΙΚ βεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τον έγκαιρο εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου (ΕΓΙΚ) ως επιστημονικός φορέας που εκπροσωπεί τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την πρόληψη υγείας των δικαιούχων, βεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τον έγκαιρο εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με βάση τα εμβόλια που διατίθενται σε κάθε ιατρό.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΓΙΚ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας κρίνεται απαραίτητος ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες με βάση την ηλικία και τη συννοσηρότητα και ότι οι προσωπικοί γιατροί και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν τους φορείς υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού για τον σωστό και έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Ωστόσο, το γεγονός ότι καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος θα λάβει πρώτος το εμβόλιο ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες, δεν γίνεται με πρωτοβουλία μας, ούτε με τη σύμφωνη γνώμη μας αλλά ως επακόλουθο του πολύ περιορισμένου αριθμού εμβολίων που διατέθηκε στους προσωπικούς ιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού», σημειώνεται.

Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αναφέρεται, που δικαιούνται το εμβόλιο εκ των πραγμάτων υπόκεινται σε ιεράρχηση - στην πράξη συνεκτιμώνται και άλλες παράμετροι και όχι μόνο η ηλικία ή ο χρόνος επικοινωνίας με τον προσωπικό τους ιατρό. Έτσι ένας ασθενής με συννοσηρότητα, για παράδειγμα είναι ανοσοκατεσταλμένος ή πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, έχει προτεραιότητα σε σχέση με έναν ηλικιωμένο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Η ΕΓΙΚ συστήνει πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας σε όλο τον πληθυσμό, και τονίζει τη στήριξή της στα μέλη της ιατρικής κοινότητας για τις πιέσεις που υφίστανται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top