ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις προσδοκίες του τ/κ «λαού» θα εξηγήσει στον ΠτΔ, δηλώνει ο Τατάρ κάνοντας λόγο σε άρση 'εμπάργκο'

Τις προσδοκίες του τ/κ «λαού» θα εξηγήσει στον ΠτΔ, δηλώνει ο Τατάρ κάνοντας λόγο σε άρση 'εμπάργκο'

Τις προσδοκίες του τ/κ «λαού» θα εξηγήσει αύριο στο κοινωνικό δείπνο γνωριμίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, κάνοντας αναφορά στα «εμπάργκο» και την απομόνωση των Τ/κ, που τα θεωρεί επιβολές, και «λύση με επιβολές δεν μπορεί να υπάρξει».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, o ηγέτης των Τ/κ είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Τουργκάι Ντενίζ όπου αναφέρθηκε στο κοινωνικό δείπνο αύριο βράδυ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά και στο Κυπριακό. «Εάν η απέναντι πλευρά έχει καλή πρόθεση, εάν έχουν την προσδοκία μιας μόνιμης λύσης στην Κύπρο, πρέπει να δούμε τα εμπάργκο και την απομόνωση. Γιατί αυτή η απομόνωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, σε αυτή την εποχή, αυτή η προσέγγιση δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον τ/κ λαό. Αυτό θα το θέσω με τον καλύτερο τρόπο στην αυριανή συνάντηση. Γιατί δεν υπάρχει κάποια πλευρά που μπορεί να το αποδεχθεί».

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πρόσθεσε, πρέπει να πάει καλά προετοιμασμένος και θα μεταφέρει τις προσδοκίες του τ/κ «λαού» και τις εκτιμήσεις του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου. Αν σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το ψευδοκράτος, είπε, είναι λόγω του βέτο της ε/κ πλευράς. «Αν παρεμποδίζεται σήμερα η ελευθερία ταξιδιού προς τα εδώ μέσω της Λάρνακας, αυτό γίνεται λόγω του βέτο της ε/κ πλευράς. Όλα αυτά είναι εμπόδια για εμάς. Με επιβολές δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Μια λύση με επιβολή να μην αναπτυχθεί ο τ/κ λαός, να μην έχει ευημερία. Ουδέποτε θα το αποδεχθεί αυτό η τ/κ πλευρά, ουδέποτε θα το αποδεχθούμε εμείς. Πρέπει να τα αναφέρουμε αυτά ξεκάθαρα μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο διότι δεν έχουν καμία πλευρά που θα μπορούσε να γίνει αποδεχτή».  
 
Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να εγκριθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ψευδοκράτους για το 2021. Σημείωσε δεε ότι μπορεί να υπάρχει «κυβερνητικό» κενό, αλλά σύμφωνα με το «σύνταγμα» μέχρι να διοριστεί η νέα «κυβέρνηση», η υφιστάμενη εξακολουθεί να υπάρχει.
 
O κ. Ντενίζ είπε ότι χάρηκαν επειδή πριν από το δείπνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Τατάρ ήθελε να έχει και τις απόψεις του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι «σε αυτή την δύσκολη περίοδο μπροστά μας, να ανταποκριθούμε και να σας στηρίξουμε, όπως χρειαστεί».
 
Το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο και η «προεδρία», συνέχισε, είναι οι δύο «θεσμοί» που αναγνωρίζονται διεθνώς και το επομένως είναι έτοιμοι να αναλάβουν κάθε καθήκον που θα τους ανατεθεί.  Το γραφείο τους στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε, κάνει λόμπι στο θέμα της διεύρυνσης του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, των σχέσεων με την ΕΕ και την υλοποίηση του Κανονισμού του Απευθείας Εμπορίου  που τους υποσχέθηκε η ΕΕ, ενώ βρίσκονται σε επαφή με το γραφείο τους στην Άγκυρα και διεξάγουν συνεχώς δραστηριότητες λόμπι με τους ομολόγους τους στην Τουρκία. Είπε ότι στόχος τους είναι να ανοίξουν ένα γραφείο και στην Μεγάλη Βρετανία για να κάνουν λόμπι και εκεί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top