ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΙ 16 λόγοι που ο ΑΡΗΣ είναι ΠΡΩΤΟΣ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας!

ΟΙ 16 λόγοι που ο ΑΡΗΣ είναι ΠΡΩΤΟΣ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας!

Οι 16 λόγοι που δικαιολογούν απόλυτα την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Άρης.

Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του έχει κάνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα ο Άρης.

Βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας με πέντε νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας εντυπωσιάσει με τη μέχρι τώρα πορεία του. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν βρίσκεται τυχαία στη πρώτη θέση.

Ακόμα είναι φυσικά νωρίς και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, βρίσκεται όμως δικαιολογημένα στις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει.

Για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους το «to10.gr» , αναλύει. Δeκαέξι μυστικά, ένα για κάθε βαθμό που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα.

1) Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, το ρόστερ του Άρη είναι πλήρες. Ελάχιστοι παίκτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αναντικατάστατοι. Κάτι που αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν και οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να κερδίσουν, παρά τις πολλές απουσίες που είχαν λόγω τιμωριών, τραυματισμών και κορονωϊου.

2) Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ σε έξι παιχνίδια, ενώ στις τέσσερις από τις μέχρι τώρα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει καταφέρει να διατηρήσει αλώβητη την εστία του.

3) Η αλλαγή προπονητή φαίνεται οτι λειτούργησε ευεργετικά για τον Άρη. Ο Άκης Μάντζιος διαδέχθηκε τον Μίχαελ Ενινγκ στη τεχνική ηγεσία και κατάφερε να πέρασει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα του.

4) Το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια είναι από τις βασικές αιτίες της πορείας του Άρη. Κάτι που γίνεται εμφανές τόσο στους πανηγυρισμούς μετά τα γκολ, όσο και στα αποδυτήρια μετά το τέλος των αναμετρήσεων, όταν και οι παίκτες και τα μέλη του τεχνικού τιμ τραγουδούν συνθήματα του Άρη.

5) Ο Άρης διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό του παίκτες ηγέτες,που τον παίρνουν στις πλάτες τους στα δύσκολα. Άλλοτε είναι ο Γκάμα, άλλοτε ο Ματέο Γκαρσία. Το σημαντικό είναι οτι οι κιτρινόμαυροι βρίσκουν απαντήσεις στα δύσκολα.

6) Η ομάδα έχει καταφέρει να κερδίζει παιχνίδια ακόμα και όταν δεν έχει καλή απόδοση και αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο. Ο Άρης είναι κυνικός, καθώς τέσσερις από τις πέντε νίκες του είναι με 1-0, όμως συγκεντρώνει τους απαραίτητους βαθμούς.

7) Η επιθετική πολυφωνία που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ναι μεν ο Μπρούνο Γκάμα είναι ο πρώτος του σκόρερ με τρία τέρματα, όμως έξι παίκτες έχουν πετύχει τα εννιά συνολικά γκολ του Άρη. Συγκεκριμένα, έχουν σκοράρει και οι Λόπεθ, Μπερτολιο, Μανσίνι, Φετφατζίδης (πρίν την μεταγραφή του) και Ματίγια.

8) Πήρε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο από παίκτες που στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου δεν λογίζονταν για βασικοί. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό του Μπερτόλιο, που μέχρι τώρα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

9) Δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα. Κατάφερε να αντιδράσει και τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κέρδισε την Λαμία με 3-1 και έφερε ισοπαλία (2-2) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχανε με 2-0 στο ημίχρονο.

10) Έκανε μεταγραφές οι οποίες τον ανέβασαν επίπεδο σε σχέση με τη περσινή αγωνιστική περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Τζέγκο, που είναι ό, τι καλύτερο διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή στη μεσαία γραμμή η ομάδα του Άκη Μάντζιου.

11) Σε αντίθεση με το περσινό πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τη θέση του τερματοφύλακα. Τόσο οι Κουέστα και Μπουσέ, όσο και ο Σιαμπάνης που ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, βάζουν δύσκολα στον προπονητή τους.

12) Ο Άρης απέκτησε αρκετούς παίκτες στη τελευταία μεταγραφική περίοδο, κράτησε, όμως και έναν κορμό, κάτι που του δίνει ομοιογένεια. Παίκτες όπως οι Γκάμα, Ρόουζ, Ματίγια, Δεληζήσης, έκαναν πιο εύκολη την προσαρμογή για τους υπόλοιπους.

13) Η συμπαράσταση των οπαδών του ήταν ένα από τα μεγάλα όπλα του Άρη τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ξεπεράσουν και την απουσία του κόσμου τους (εξαιτίας των μέτρων για τον κορονωϊό) και μετρούν πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις.

14) Ο Άκης Μάντζιος κατάφερε να κερδίσει και πάλι παίκτες που ήταν μέχρι τώρα παροπλισμένοι και με το … ενάμιση πόδι έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Σούντγκρεν που κερδίζει θέση και στο βασικό σχήμα στα τελευταία παιχνίδια.

15) Σε αντίθεση με το προηγούμενο πρωτάθλημα, ο Άρης τα πάει εξαιρετικά μακριά από το γήπεδο του έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Βόλο.

16) Η σωστή διαχείριση είναι ένα από τα όπλα του Άρη, που διατήρησε το υπέρ του σκορ σε όλα τα παιχνίδια στα οποία προηγήθηκε.

Πηγή: to10.gr

The post ΟΙ 16 λόγοι που ο ΑΡΗΣ είναι ΠΡΩΤΟΣ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top