ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή ναι, ήταν ΑΕΚάρα!

Αυτή ναι, ήταν ΑΕΚάρα!

Αφηνιασμένη ΑΕΚ έπιασε από τον λαιμό τη Ζόρια και με πρωταγωνιστές Λιβάγια, Μάνταλο, Τάνκοβιτς τη διέλυσε με 1-4! Ένα σκορ απόλυτα δίκαιο που την κρατάει ζωντανή για την πρόκριση.

Αν ο λόγος που η ΑΕΚ πήγε στην Ουκρανία χωρίς βαθμούς υπήρξε σε μεγάλο βαθμό η επιθετική της αστοχία στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, σε αυτό της Ουκρανίας «καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά ακριβώς επειδή κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που της δημιουργήθηκαν. Μπορεί άλλωστε να παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 αλλά η λογική της ήταν η πίεση ψηλά και με τους Μάνταλο, Τάνκοβιτς και Λιβάγια να βρίσκονται με κλειστά μάτια και να κλέβουν πολύ εύκολα μπάλες, η διαφορά ποιότητας φάνηκε από πολύ νωρίς.

Το σκορ για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση, άνοιξε μόλις στο 7′ όταν ο Λιβάγια βρήκε τον Τάνκοβιτς μέσα στην περιοχή και αυτός με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Ζόρια επιχείρησε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στην Ένωση μετά το 0-1, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν ανησύχησαν καθόλου και μάλιστα, η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως αν ερχόταν κι άλλο γκολ αυτό θα άνηκε στην ελληνική ομάδα. Και πράγματι, αυτό έγινε.

Στο 34′ ήταν η σειρά του Μάνταλου να χριστεί σκόρερ με τον αρχηγό της ΑΕΚ να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στον Λιβάγια και τον Τάνκοβιτς με τον τελευταίο να βγάζει τελικά την κάθετη στον Έλληνα μέσο και αυτόν να μην αστοχεί στο τετ-α-τετ. Το 0-2 απλοποίησε τα πράγματα και το 0-3 μόλις στην πρώτη σοβαρή φάση της επανάληψης «κλείδωσε» οριστικά τη νίκη της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι βρισκόταν στο 54′ όταν ο Μάνταλος έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Λιβάγια, ο τελευταίος έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή της Ζόρια από τα αριστερά και αφού έκανε μια μικρή σύγκληση σούταρε για το 0-3. Το παιχνίδι απέκτησε τυπικά χαρακτηριστικά με τις δυο ομάδες να ρίχνουν εντελώς ρυθμό αλλά παρ’ όλα αυτά να σκοράρουν από ένα γκολ η κάθε μία μέχρι τη λήξη.

Συγκεκριμένα, η οβίδα του Κορτσέγκιν στο 81΄ διαμόρφωσε το 1-3 με την ΑΕΚ να απαντάει με τη σέντρα και τον Λιβάγια να διαμορφώνει με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 82΄ το 1-4, που ήταν και το τελικό σκορ.

Πηγή: www.sdna.gr

The post Αυτή ναι, ήταν ΑΕΚάρα! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top