ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης με πιο αυστηρά μέτρα

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης με πιο αυστηρά μέτρα

Υψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφουν χώρες της Ευρώπης ενώ και η Πορτογαλία προχωρά από αύριο σε μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τόπους. Ραγδαία αύξηση και στις ΗΠΑ.


ΗΠΑ

Το Τέξας έγινε χθες Σάββατο η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων και έχει καταγράψει περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στο Τέξας η άνοδος των νέων κρουσμάτων covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κυρίως στις κομητείες Χάρις, Ντάλας και Ελ Πάσο, βάσει των εκτιμήσεων του Reuters. Η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας, με την πόλη του Ελ Πάσο να μετατρέπει ένα συνεδριακό κέντρο σε νοσοκομείο εκστρατείας. Αν το Τέξας ήταν χώρα, θα ήταν η δέκατη πλέον πληγείσα από την covid-19 παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ καταγράφονται κατά μέσο όρο περίπου 8.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά.

Στο Τέξας εντοπίζεται περισσότερο από το 10% των κρουσμάτων covid-19 στις ΗΠΑ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτεία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων. Ακολούθησε το Ιλινόι, που έχει τους μισούς κατοίκους. Η Καλιφόρνια, η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε τις 600.000 κρούσματα covid-19 τον Αύγουστο, βρίσκεται λίγο πίσω από το Τέξας σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας ανέφερε τις τελευταίες επτά ημέρες περίπου 30.000 μολύνσεις από κορωνοϊό, με τον συνολικό τους αριθμό στην Καλιφόρνια να ανέρχεται πλέον σε περισσότερες από 950.000.Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου εντοπίζεται το 33% των κρουσμάτων στην πολιτεία, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, 7.118 ως τις 5 Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την covid-19, με περισσότερα από 9,8 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 230.000 θανάτους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.017 το προηγούμενο 24ωρο, για να φτάσει τις 658.505, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 63 θάνατοι από την Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη Γερμανία να ανέρχεται σε 11.289.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Πορτογαλία θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιους δήμους από τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε ρεκόρ χθες Σάββατο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00 ως τις 05:00 και αφορά 121 δήμους από τους συνολικά 308 της Πορτογαλίας, περιλαμβανομένης της Λισσαβόνας και του Πόρτο. Θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα καθώς στη χώρα ξεκινά τότε μια 15νθήμερη περίοδος κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύκτα. Ο Κόστα πρόσθεσε ότι σε αυτούς του 121 δήμους, όπου ζει περίπου το 70% των Πορτογάλων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα θα ισχύει από τις 13:00 ως τις 05:00. Κάποια καταστήματα θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά το ωράριο αυτό, όμως τα εστιατόρια θα παρέχουν υπηρεσίες παράδοσης κατ` οίκον μόνο, εξήγησε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός καθώς παραδέχθηκε ότι το μέτρο για τα Σαββατοκύριακα αναμφισβήτητα θα πλήξει πολύ τον τομέα της εστίασης.

Η Πορτογαλία, που έχει λίγους περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 173.540 κρούσματα covid-19 και 2.848 θανάτους. Όμως χθες Σάββατο ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, 6.640, ο μεγαλύτερος από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Συνολικά 2.420 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, εκ των οποίων 366 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Πορτογαλία, η οποία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχε τον μικρότερο αριθμό κλινών σε μονάδες αυξημένης και εντατικής θεραπείας ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, διαθέτει πλέον 800 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για ασθενείς με covid-19.

ΓΑΛΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Γαλλία που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασε το Σάββατο τους 40.000, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης σημείωσε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές. Οι νέοι θάνατοι από την ασθένεια έφθασαν τους 40.169, από τους οποίους 27.660 συνέβησαν στα νοσοκομεία, περιλαμβανομένων 306 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία στην καθημερινή ανακοίνωσή της για την πανδημία.

Συνολικά 1.748.705 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ (86.852) από τα 1.661.853 που είχαν καταγραφεί την Παρασκευή. Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε lockdown για δεύτερη φορά φέτος, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν, με την ελπίδα ότι θα αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού καθώς τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξάνονταν όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Είκοσι χιλιάδες εννέα άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες επτά ημέρες και 3.003 βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top