ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάζει τέλος στα σενάρια για διακοπή λειτουργίας των σχολείων το Υπουργείο Παιδείας

Βάζει τέλος στα σενάρια για διακοπή λειτουργίας των σχολείων το Υπουργείο Παιδείας

Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει πως σε συνέχεια χθεσινών ανακοινώσεων και παρεμβάσεων με αντικείμενο το «κλείσιμο» σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) διευκρινίζει τα ακόλουθα:

 
1. Για τη λειτουργία των σχολείων ακολουθείται Υγειονομικό Πρωτόκολλο, με συγκεκριμένες πρόνοιες για πρόσωπα που προσβάλλονται από τη νόσο COVID19 ή χαρακτηρίζονται ως «επαφές».
 
2. Οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και από τη διεύθυνση του σχολείου και ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνονται στη βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Κανένας άλλος δεν μπορεί να δίνει οδηγίες.
 
3. Στο ΥΠΠΑΝ λειτουργεί Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών COVID-19, η οποία, σε άμεση συνεργασία με την Ομάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας και την αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας καθώς και τη διεύθυνση του σχολείου, αντιμετωπίζει τα περιστατικά.
 
4. Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο δεν προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας σχολείων. Είτε πρόκειται για το σχολείο στη Λεμύθου είτε για οποιοδήποτε άλλο σχολείο, όπου σημαντικός αριθμός μαθητών/τριών ή/και εκπαιδευτικών πρέπει να παραμείνουν κατ’ οίκον, εφαρμόζεται το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και τόσο οι  μαθητές/μαθήτριες όσο και οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν οδηγίες της Διεύθυνσης του σχολείου.
 
5. Μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/οποίες δεν έχουν ειδοποιηθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου ή/και την Ομάδα Ιχνηλάτησης για να παραμείνουν κατ’ οίκον, οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγράφονται απουσίες.
 
«Το ΥΠΠΑΝ καλεί όλους να συνεργαστούν υπεύθυνα προκειμένου να εφαρμόσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες συλλογικής προστασίας που δίνονται από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Παρά την κατανοητή ένταση, την αγωνία και ανησυχίες που μπορεί να επικρατούν σε συνθήκες πανδημίας, πρέπει να αποφεύγονται αυτοσχέδιες και αποσπασματικές αντιδράσεις. Για τη λειτουργία των σχολείων αποφασίζει το Υπουργείο μέσω των Διευθύνσεών του και των διευθυντών των σχολείων, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
 
«Παρακαλούνται και οι γονείς/κηδεμόνες, όπως και το ευρύτερο κοινό, να μη λαμβάνουν υπόψη ανακοινώσεις που εκδίδονται από οποιονδήποτε φορέα εκτός της αρμόδιας Αρχής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top