ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκεύη Κουκουμά: Σε τηλεδιάσκεψη της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ

 Σκεύη Κουκουμά: Σε τηλεδιάσκεψη της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ

Σε τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Για μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη», που διοργάνωσε το Γερμανικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε χθες η Βουλευτής Σκεύη Κουκουμά.

 

Σε δελτίο Τύπου της Βουλής αναφέρεται ότι σε παρέμβασή της σε συζήτηση για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι, συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλές οικογενειακές και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Κύπρο ενδέχεται να μην μπορέσουν να ανακάμψουν μετά την αναστολή των εργασιών τους.

Επισημαίνοντας ότι η υγειονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια στρεβλώσεις, ανισορροπίες, αδικίες και λανθασμένες πρακτικές του παρελθόντος, η Κύπρια βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη άμεσου επανακαθορισμού της στρατηγικής για την οικονομία.

Η νέα στρατηγική, ανέφερε, πρέπει να στοχεύει στη σμίκρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας και στη δημιουργία συνθηκών για αξιοπρεπή εργασία, στην ταχύτερη ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας και στη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση σε ψηφιακές μεθόδους εργασίας, στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής για το τουρισμό και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η κοινωνική πρόνοια.

Σε άλλη παρέμβασή της σε συζήτηση με θέμα τον καταρτισμό ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την ευθύνη σε ολόκληρες τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, η κ. Κουκουμά υπογράμμισε την ανάγκη ριζικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καταστεί πιο κοινωνική και δίκαιη.

Επεσήμανε συναφώς την ανάγκη εξεύρεσης μιας εναλλακτικής οδού κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγεί στην πραγματική και συνεχώς ανοδική σύγκλιση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και θα διασφαλίζει μόνιμες, σταθερές, πλήρεις και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για όλους.

Η οδός αυτή, ανέφερε, πρέπει να αποκαθιστά τις κοινωνικές κατακτήσεις και να έχει ως γνώμονα την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος και να διασφαλίζει την επισιτιστική κυριαρχία και ασφάλεια. Πρέπει ακόμα να διαφυλάσσει το δημόσιο χαρακτήρα των στρατηγικών τομέων και υπηρεσιών κάθε χώρας, καθώς και τις δημοκρατικές ελευθερίες, το συνδικαλισμό, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ιδιωτικότητα και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κατέληξε.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top