ΔΙΕΘΝΗ

Επιτάχυνση μέτρων του 2015 για τρομοκρατία και αναμόρφωση κανονισμού Σένγκεν επιδιώκει η Γαλλία

Επιτάχυνση μέτρων του 2015 για τρομοκρατία και αναμόρφωση κανονισμού Σένγκεν επιδιώκει η Γαλλία

Η σημερινή μίνι σύνοδος κορυφής με τηλεδιάσκεψη θα επιτρέψει την έναρξη του έργου κινητοποίησης των θεσμικών οργάνων και των κρατών μελών σχετικά με την ευρωπαϊκή αντίδραση στην τρομοκρατία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή η οποία ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

"Οι προβληματισμοί που θέτουμε στους εταίρους μας για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στοχεύουν στη διασφάλιση ότι το σχέδιο δράσης που εγκρίθηκε το 2015 (κανόνες για τα πυροβόλα όπλα, καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ανάπτυξη της ανταλλαγής πληροφοριών, δημιουργία νέων συστημάτων πληροφοριών)  θα εφαρμοστεί πλήρως και πάνω απ `όλα τα συστήματα πληροφοριών θα `διαλειτουργούν` το συντομότερο δυνατό", ανέφερε η πηγή. "Το ίδιο πρέπει να ισχύσει για την ενίσχυση της δράσης μας στα κοινωνικά δίκτυα και την κυκλοφορία μηνυμάτων στο Διαδίκτυο", τόνισε.

"Για να τηρηθεί αυτή η υπόσχεση, το σύστημα πρέπει να είναι στιβαρό", είπε. Σημείωσε δε ότι προς αυτό το σκοπό ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μίλησε για γενική αναθεώρηση του κανονισμού Σένγκεν αφενός ενισχύοντας το πλέγμα του δικτύου έτσι ώστε ο χώρος Σένγκεν να είναι επίσης χώρος ασφαλείας, με βελτίωση των μηχανισμών αξιολόγησης της λειτουργίας του Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων σε όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις και ανανέωση της διακυβέρνηση του χώρου Σένγκεν.

Επιπλέον ο Γάλλος Πρόεδρος προτείνει, την ενίσχυση της συνεργασίας (Ευρωπόλ, αστυνομική εταιρική σχέση), καλύτερο συντονισμό και επιθετικό σχεδιασμό στην καταπολέμηση του ισλαμιστικού αυτονομισμού.

Ο στόχος της γαλλικής πλευρά είναι να διατηρηθεί ο Σένγκεν καθώς είναι ένα επίτευγμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μια ελευθερία την οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες εκτιμούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top