ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλεξίματα έχει το σφαγείο CYPRA - 'Καίει' τους ιδιοκτήτες ο Γενικός Ελεγκτής - VIDEO

Μπλεξίματα έχει το σφαγείο CYPRA - 'Καίει' τους ιδιοκτήτες ο Γενικός Ελεγκτής - VIDEO

Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας φανερώνει παρανομίες εκ μέρους της εταιρείας CYPRA, το γνωστό σε όλους σφαγείο στο οποίο βρέθηκαν τουλάχιστον 93 θετικά περιστατικά κορωνοϊού.

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή από τον Ιανουάριο του 2020, συζητήθηκε χθες Πέμπτη (12/11) στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Όπως φαίνεται, η πρώτη παρασπονδία αφορά στην απόσυρση εγγυητικής επιταγής με παρέμβαση ανώτερου λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου, στο οποίο προΐσταται η σύζυγος του ιδιοκτήτη του σφαγείου.

Σύμφωνα επίσης με την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Μάριο Πετρίδη ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του OMEGA, επισημάνθηκε πως η υπό αναφορά ανάδοχος εταιρεία ανήκει σε άτομο συνδεδεμένο με αξιωματούχο του κράτους.

Μάλιστα, ερώτημα προκαλεί το γεγονός πως "η παρέμβαση του Γενικού Λογιστηρίου για απόσυρση της επιταγής έγινε έξι ώρες κατόπιν της εκτέλεσης της πληρωμής από την τράπεζα στο κράτος και αφότου ο ιδιόκτητης εξασφάλισε μονομερώς διάταγμα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μέχρι την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Όπως μεταδίδει το OMEGA, για το ζήτημα ζητήθηκε γνωμάτευση του τέως Γενικού Εισαγγελέα από την υπηρεσία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εναντίον του λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου.

Σύμφωνα επίσης με την βουλεύτρια του ΑΚΕΛ κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η δεύτερη περίπτωση αφορά σε οφειλόμενο ποσό και πάλι προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ύψους 1 εκ. ευρώ.

«Το συγκεκριμένο σφαγείο αρνείτο να καταβάλει τα τέλη που εισέπραττε από κτηνοτρόφους στην Κυπριακή Δημοκρατία με την πρόφαση ότι το σφαγείο της Κοφίνου δεν τα κατέβαλε και ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός. Όταν έκλεισε το σφαγέιο της Κοφίνου, δεν υφίστατο πλέον αυτή η αιτιολόγηση και βρέθηκε με 1 εκ. οφειλές από το κράτος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χαραλαμπίδου.

Δείτε αναλυτικές δηλώσεις από την τηλεόραση του OMEGA:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top