ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθάρισαν την πρωτιά οι «τρικολόρ», πρώτη νίκη για Σουηδία (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Καθάρισαν την πρωτιά οι «τρικολόρ», πρώτη νίκη για Σουηδία (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Με γκολ του Καντέ , η ανώτερη Γαλλία επικράτησε της Πορτογαλίας με 1-0 για τον 3ο όμιλο στην α’ ζώνη και εξασφάλισε την πρωτιά. Σεφτέ η Σουηδία 2-1 την Κροατία.

Οι Γάλλοι επικράτησαν με ένα γκολ του Καντέ στο 54’ 1-0 της Πορτογαλίας στη Λισσαβόνα και εξασφάλισαν την πρωτιά στον 3ο όμιλο της α’ ζώνης του Nations League. Την πρώτη της νίκη πήρε η Σουηδία που επικράτησε 2-1 της Κροατίας.

Η Γαλλία μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά βρήκε απέναντι της στο πρώτο μέρος έναν εκπληκτικό Ρουί Πατρίσιο και το δοκάρι που της στέρησαν το γκολ. Στο 12’ ο Γκριζμάν είδε τον Μαρσιάλ που νικήθηκε από τον Πορτογάλο πορτιέρε, ενώ στο 15’ ο Ραμπιό αστόχησε από καλή θέση.

Στο 30ο λεπτό οι Γάλλοι στάθηκαν άτυχοι, όταν ο συνδυασμός του Γκριζμάν με τον Βαράν να στρώνει στον Ραμπιό, έφερε τον τελευταίο να κάνει ένα δύσκολο σουτ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μαρσιάλ που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μια ακόμα σπουδαία επέμβαση από τον Μαρσιάλ ήρθε στο 41΄με τον Ερνάντεζ να βγάζει παράλληλη σέντρα από αριστερά και τον φορ των Γάλλων να κάνει την προβολή, για μια ακόμα έξοχη επέμβαση του Πορτογάλου πορτιέρε. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήταν για τους Πορτογάλους με την κεφαλιά του Ρονάλντο να φεύγει έξω.

Τελικά ήταν ο Ενγκολό Καντέ στο 54’ εκείνος που έδωσε τη λύση για τη Γαλλία, αφού μετά από πάσα του Γκριεζμάν, ο Ραμπιό βρέθηκε αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε, ο Ρουί Πατρίσιο έκανε ασθενή επέμβαση, για να έρθει από κοντά ο Καντέ και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 60΄ ο Φόντε είχε δοκάρι, ενώ στο 75’ οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Μουτίνιο, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Γιορίς.

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ

Την πρώτη τους νίκη στο 3ο γκρουπ της πρώτης ζώνης του Nations League, πέτυχαν οι Σουηδοί με 2-1 απέναντι στην Κροατία.

Τα γκολ για τους Σκανδιναβούς ήρθαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν και ουσιαστικά καθάρισαν την πρώτη τους επικράτηση σε αυτό τον όμιλο.

Στο 36ο λεπτό ο Κουλουσέφσκι με το αριστερό, μετά από μεταβίβαση του Λούστιχ άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους το 2-0 με δυνατή κεφαλιά του Ντάνιελσον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάρσον.

Ο ίδιος παίκτης στο 81’ θα μειώσει σε 2-1 για την Κροατία με αυτογκόλ.

Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής του 3ο ομίλου:

Πορτογαλία – Γαλλία 0-1
(54’ Καντέ)

Σουηδία – Κροατία 2-1
(36’ Κουλουσέφσκι, 45+3’ Ντάνιελσον -81 αυτ. Ντάνιελσον)

Η βαθμολογία:

1. Γαλλία 13
2. Πορτογαλία 10
3. Κροατία 3
4. Σουηδία 3

Η τελευταία αγωνιστική
Γαλλία – Σουηδία
Κροατία – Πορτογαλία

Πηγή: sport-fm.gr

The post Καθάρισαν την πρωτιά οι «τρικολόρ», πρώτη νίκη για Σουηδία (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top