ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξημένη η προσέλευση πολιτών στην Π. Χρυσοχούς για την διενέργεια των rapit test

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξημένη η προσέλευση πολιτών στην Π. Χρυσοχούς για την διενέργεια των rapit test

Aυξημένη χαρακτηρίζεται η προσέλευση πολιτών του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς για την διενέργεια δωρεάν test με ειδική μονάδα που έχει στηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού  Μεγάρου Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή κάλεσε τους δημότες της Πόλης Χρυσοχούς αλλά και τους κατοίκους ευρύτερα του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς να αφιερώσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να υποβληθούν στην σχετική δειγματοληψία.

Όπως ανέφερε , κατά την διαδικασία της δειγματοληψίας τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, γίνεται από όλους  χρήση μάσκας και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα . 

Επεσήμανε ακόμη πως έχουν διενεργήσει μέχρι στιγμής  περίπου 100 δημότες το rapit test από το  Mediwell Home Healthcare Services  που έχει στήσει κινητή μονάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Πρόσθεσε πως στην ευρύτερη περιοχή του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς διαμένουν 4.000 περίπου κόσμος οι οποίοι αναμένεται όπως εκτίμησε οι περισσότεροι εξ αυτών να συμμετάσχουν στο  πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου  που θα διαρκέσει  10 ημέρες  και θα διενεργούνται 500 τεστ ανά ημέρα ανά κινητή μονάδα. 

Σημαντική χαρακτήρισε δε, την συνδρομή του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με προσωπικό του Δήμου αλλά και την τροχονομία όσον αφορά την επιτήρηση για την επιβολή της τάξης.  Επεσήμανε ωστόσο πως απαίτηση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και των δημοτών, είναι η διενέργεια της μοριακής εξέτασης (PCR test) για τους μετακινούμενους δημότες στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού , ώστε να μην ταλαιπωρούνται με την μετάβαση τους στην Γεροσκήπου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο rapid test αντιγόνου, το άτομο θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται αμέσως και θα γίνεται νέα δειγματοληψία για επιβεβαίωση του αποτελέσματος με τη μέθοδο PCR. Το εν λόγω πρόγραμμα θα ανανεώνεται τακτικά, ώστε να γίνεται συχνός πληθυσμιακός έλεγχος και να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές εστίες έξαρσης του ιού και να περιορίζονται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top