ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Καραντίνα στις διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Καραντίνα στις διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας»

Σε 7ημερη καραντίνα θα μπαίνουν όσοι από τα κατεχόμενα έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, όταν επιστρέφουν στο ψευδοκράτος, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας».

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, η επιδημιολογική επιτροπή του «υπουργείου» αποφάσισε πως, εκτός συγκεκριμένων προσώπων, όσοι μέσω ξηράς περνούν από το ψευδοκράτος στην «νότια» Κύπρο, όταν επιστρέφουν θα τίθενται σε καραντίνα 7 ημερών και το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 19 Νοεμβρίου.

Η ίδια επιτροπή αποφάσισε ότι τα όσα ίσχυαν για την επιβολή του μέτρου καραντίνας μέχρι σήμερα, θα επεκταθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
 
Από σήμερα, όσοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές θα πρέπει στα οδοφράγματα να δείχνουν πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR και αν μείνουν πάνω από 3 ημέρες, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 7 ημερών. Για όσους μεταβούν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές για λιγότερο από 3 ημέρες θα πρέπει να προσκομίσουν μόνο αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι δουλεύουν στις ελεύθερες περιοχές, όσοι φοιτούν σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ελεύθερες περιοχές, όσοι βρίσκονται υπό θεραπεία στις ελεύθερες περιοχές, οι κάτοικοι της Πύλας, οι διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο, τα ΗΕ, η ΕΕ, το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Σε αυτούς θα γίνονται τυχαίες δειγματοληψίες.  
 
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστοί οι αθλητικοί χώροι για αθλήματα που περιέχουν επαφή και τα κέντρα διασκέδασης, κλαμπ και ντίσκο.
 
Θα επιτρέπονται οι εκθέσεις με τήρηση των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας, ενώ ανοίγουν θέατρα και σινεμά με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 1,5 τμ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top