ΔΙΕΘΝΗ

Το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα προσδιορισθεί μελλοντικά, δήλωσε ο Πούτιν

Το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα προσδιορισθεί μελλοντικά, δήλωσε ο Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς (status) του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα ορισθεί μελλοντικά και προς το παρόν διατηρείται το υπάρχον στάτους κβο (status quo).

"Πράγματι, ένα τέτοιο πρόβλημα υπάρχει, το καθεστώς του Καραμπάχ δεν έχει διευθετηθεί τελικά, συμφωνήσαμε στο ότι διατηρείται το status quo (η υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων - σ.σ.), που υπάρχει σήμερα. Το τι θα γίνει περαιτέρω, είναι κάτι που επίκειται να επιλυθεί στο μέλλον, από τους μελλοντικούς ηγέτες, τους συμμετέχοντες μελλοντικά σ' αυτή την διαδικασία", δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήματα ΜΜΕ για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η συμφωνία για τον Ναγκόρνο Καραμπάχ δίνει την δυνατότητα να εξομαλυνθεί η κατάσταση μελλοντικά, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, θεωρώντας ότι ο τερματισμός της αιματοχυσίας είναι το κύριο αποτέλεσμα των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις 9 Νοεμβρίου από τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ρωσίας και της Αρμενίας.

"Το πιο σημαντικό που πετύχαμε είναι να σταματήσουμε την αιματοχυσία", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι. "Στην πραγματικότητα νομίζω περισσότεροι", είπε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι "δεν πρόκειται για κινηματογραφική ταινία, αλλά για τραγωδία η οποία συμβαίνει στην ζωή με συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένες οικογένειες". "Γι' αυτό ον λόγο ό τερματισμός της αιματοχυσίας είναι το κύριο αποτέλεσμα", είπε ο Πούτιν.

Παραδέχθηκε ότι δεν κατάλαβε γιατί ο Πασινιάν απέρριψε τους όρους της επιστροφής των αμάχων προσφύγων στην πόλη Σούσα. Το Αζερμπαϊτζάν μόνο του θα ορίσει, πού συγκεκριμένα στο κυρίαρχο έδαφος του θα εγκατασταθεί το κοινό κέντρο επίβλεψης (της κατάπαυσης του πυρός), δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το κέντρο θα χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να ελέγχει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε καθεστώς online.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top