ΥΓΕΙΑ

Συμβούλιο Φωνή: Επείγουσα η εφαρμογή της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Συμβούλιο Φωνή: Επείγουσα η εφαρμογή της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Επείγουσα η εφαρμογή της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Συμβούλιο "Φωνή" με αφορμή τη σημερινή ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση.

"Επανειλημμένα, το Συμβούλιο Φωνή απευθυνόμενο προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει επισημάνει τη μη εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ιδιαίτερα στη Δημοτική Εκπαίδευση, όπως αυτή περιγράφεται στα νέα αναλυτικά του προγράμματα, αλλά και ως τη κύρια δράση πρόληψης στην Εθνική Στρατηγική για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ακόμη η αναγκαία ανταπόκριση", αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Στο δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά σε τοποθέτηση της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η ανάγκη για εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σήμερα είναι τόσο επείγουσα όσο ποτέ, τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως κύριο μέτρο πρόληψης και προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και ως βασικό τους ανθρώπινο δικαίωμα.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι εδώ και μήνες τα παιδιά μας είτε βρίσκονται σε εγκλεισμό, είτε εκπαιδεύονται διαδικτυακά και ως εκ τούτου έχουν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για έκθεση τους σε συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης όπως το grooming, εκφοβισμό ή ψυχολογική χειραγώγηση για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Europol, τον Μάιο του 2020 τα κρούσματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος παιδιών είχαν αυξηθεί στις χώρες της ΕΕ στη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας. "Το ίδιο ακριβώς, δυστυχώς, έχει συμβεί και στη χώρα μας όπου, ως επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία Κύπρου, πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο λόγω και της υποχρεωτικής παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων, κάποιες φορές μέσα από πλατφόρμες που δεν προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια", αναφέρεται.

"Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, έως ότου τα ίδια τα παιδιά ενδυναμωθούν και αποκτήσουν δεξιότητες έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση εκτός της εφαρμογής της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης άμεσα και με τρόπο ο οποίος να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους αυξημένους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά μας", καταλήγει το Συμβούλιο.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top