LIKE ONLINE

ΒΑΡΩΣΙΑ: Συγκλονιστική περιγραφή - Άνοιξαν νέους δρόμους - 'Είδα αυτοκίνητο από το 1974 που δεν το είχαν σηκώσει' - BINTEO

ΒΑΡΩΣΙΑ: Συγκλονιστική περιγραφή - Άνοιξαν νέους δρόμους - 'Είδα αυτοκίνητο από το 1974 που δεν το είχαν σηκώσει' - BINTEO

Όπως μεταδίδει Κύπριος κινηματογραφιστής, άνοιξαν νέοι δρόμοι στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Κούσιος δηλώνει πως μπορεί να συζητηθεί μια μορφή Αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας εάν είναι στη βάση της ΔΔΟ.

Περιγραφή που συκλονίζει και φέρνει αναμνήσεις

Όπως μετέφερε ο κινηματογραφιστής του ΑΝΤ1 κ. Τάσος Δημητριάδης, άνοιξαν νέοι δρόμοι, με μια περιγραφή συγκλονιστική, αναφέροντας συγκεκριμένους δρόμους, αλλά και τονίζοντας πως υπάρχουν ξενοδοχεία που διαμένουν στρατιώτες αλλά και κάμερες ασφαλείας παντού:

Είναι γεγονός ότι μετά το πανηγύρι που έκανε ο Ερντογάν, την Δευτέρα το πρωί μετέβηκα στην περιοχή. Καθώς περιδιάβαζα την Κένενντυ, ξαφνικά ο αστυνομικός μου είπε ότι απαγορεύεται να πάω ευθεία και να πάω δεξιά.

Δεξιά ήταν η οδός Λιβαδειών, η οποία ήταν κλειστή. Μπαίνοντας στην Μιαούλη, είδα πράγματα και θαύματα, τα βλέπετε και στις εικόνες σας. Είδα αυτοκίνητο από το 1974 που δεν είχαν σηκώσει. Στην Μιαούλη δεν υπήρχαν προστατευτικά όπως υπάρχουν στους άλλους δρόμους, άρα μπορούσα και διακινούμουν ελεύθερα.

Όπως είπε, μπήκε στην Τζαβέλλα, στην Κέρκυρας, στην Αποστόλου Μάρκου. «Τα σκουπίδια είναι στο στρατού, δεν είναι από το 1974, γιατί κατοικούν στρατιώτες τα ξενοδοχεία μπροστά».

Ακολούθως, μπήκε στην Οικονόμου και στην Κομοτηνής. Πρόσεξε ότι έχουν εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης οι οποίες εντοπίζουν την κίνηση και σε ακολουθούν.Ακολούθως, έφθασε και στην οδό Ρούμελη.

Εκτίμησε ότι αυτό έγινε γιατί ενδιάμεσα προς την Κένεντυ υπήρχαν τα στρατιωτικά ξενοδοχεία και δε θέλουν να βλέπει κάποιος τι συμβαίνει στην εν λόγω περιοχή, γι’ αυτό και δημιούργησαν αυτό το «Π».

Μπορεί να συζητηθεί μια μορφή Αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας

Στο μεταξύ, στο ίδιο κανάλι προέβη σε δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Ερωτηθείς εάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν άλλες λύσεις, απάντησε πως «από δική μας πλευράς σίγουρα όχι», ενώ επισήμανε πως και άλλοι ηγέτες των Τ/κ έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις, αλλά «συνεχίστηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης», φθάνοντας μέχρι και το Κραν Μοντανά.

Πρόσθεσε πως «ο Γενικός Γραμματέας ετοίμασε το άτυπο έγγραφο με τα έξι σημεία τα οποία παρέμεναν ως διαφορές για τη διαπραγμάτευση. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να πάμε σε αυτή την πενταμερή να δούμε ποιες είναι οι επίσημες τοποθετήσεις της άλλης πλευράς.»

Τέλος, σε νέο ερώτημα αν η Αποκεντρωμένη Ομοσπονδία μπαίνει στο τραπέζι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Εάν η βάση είναι η ομοσπονδία και είναι δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, όπως δήλωσε και ο Υπουργός των Εξωτερικών, είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί, φτάνει να μην ξεφεύγουμε από την ουσία και τη βάση λύσης που είναι η ΔΔΟ και η επανένωση του νησιού μας.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top