ΚΥΠΡΟΣ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: «Αν ο καθένας καθαρίζει τα φρεάτια του θα περιοριστούν» - Πώς θα είναι το τριήμερο ο καιρός

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: «Αν ο καθένας καθαρίζει τα φρεάτια του θα περιοριστούν» - Πώς θα είναι το τριήμερο ο καιρός

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (20/11), είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και υποστατικά σε αρκετές περιοχές της Κύπρου.

Ο Διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ανάφερε ότι ο όγκος του νερού είναι τεράστιος και γι’ αυτό δημιουργούνται τα πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως τόνισε το νερό που πέφτει πρέπει να διοχετεύεται, άρα όταν τα φρεάτια δεν είναι καθαρά έχουμε πλημμύρες.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που εκδίδει η Υπηρεσία τόνισε ότι αυτές δεν είναι χέρια που θα καθαρίσουν φρεάτια, αλλά λειτουργούν σαν μηχανισμός εγρήγορσης.

Ο κ. Νικολαΐδης δίνοντας παράδειγμα την δική του εμπειρία ανάφερε ότι ο ίδιος καθαρίζει το φρεάτιο που βρίσκεται έξω από το σπίτι του γιατί πρόκειται για επικίνδυνή περιοχή και αν δεν το φροντίσει θα πλημμυρίσει. Μάλιστα, προέτρεψε το κοινό να πράττουν το ίδιο αυτοί και φυσικά οι Δήμοι που έχουν την ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο θα τις περιορίσουμε όπως ανάφερε.

Σήμερα η θερμοκρασία θα είναι λίγο πιο κάτω από τα κανονικά. Το Σάββατο (21/11) μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει βροχή και έντονες καταιγίδες, ενώ πιθανόν να ανανεωθεί η κίτρινη προειδοποίηση, Μετά το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

 Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE