ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα ως δώρο - Πότε και πως θα δοθούν τα ποσά

Αυτοί θα λάβουν το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα ως δώρο - Πότε και πως θα δοθούν τα ποσά

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές ημέρες την παραχώρηση έκτακτου Χριστουγεννιάτικου Επιδόματος, εν είδη δώρου, σε συμπολίτες μας που ήδη εντάσσονται σε κατηγορίες που απολαμβάνουν επιδόματα.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Λειτουργό της Υπηρεσίας Επιδομάτων και Πρόνοιας κ. Χρήστο Διομήδους, ο όποιος μας έδωσε σχετικές πληροφορίες. Όπως μας ανέφερε θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις με τις ακριβείς ημερομηνίες μέσα στις επόμενες ημέρες. Όμως, διευκρίνισε ότι τα δώρα θα δοθούν σίγουρα πριν την 15η Δεκεμβρίου.

Η συνολική δαπάνη για τα δώρα είναι στα 17,5 εκατομμύρια, αυξημένη σε σχέση με πέρσι που ήταν στα 16,3 εκατομμύρια.

Τα ποσά θα μπουν αυτόματα στον λογαριασμό των δικαιούχων, ως δώρα.

Aυτές είναι οι κατηγορίες που θα λάβουν χριστουγεννιάτικα δώρα:

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Διομήδους, υπάρχουν 6 κατηγορίες στις οποίες θα δοθούν δώρα:

--Στους λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί ταυτόχρονα με το Επίδομα του μήνα Δεκεμβρίου 2020 και κα θα καλυφθεί το 80% των βασικών αναγκών της οικογενείας, ανεξαρτήτου εισοδήματος. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση το ελάχιστο καλάθι διαβίωσης, όπως αυτό προνοείται από στην περί Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος Νομοθεσία. Όπως εξήγησε ο κ. Διομήδους, αυτό υπολογίζεται στα 480€ για τον αιτητή, στα 240€ για συζύγο, 240€ για παιδιά 14-28 ετών και 144€ για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών. Σε αυτό εμπίπτουν περίπου 22 χιλιάδες οικογένειες.

--Στους λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος, το ύψος του δώρου υπολογίζεται όπως και για το δώρο στους λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

--Στους λήπτες του επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων το ύψος του δώρου είναι ίσο με το μηνιαίο επίδομα που λαμβάνουν με κατώτατο όριο τα 100 ευρώ. Όπως εξήγησε ο κ. Διομήδους, αυτό σημαίνει πως κάποιος που παίρνει επίδομα 70€ μηνιαίως, θα πάρει 100€ δώρο. Κάποιος που παίρνει 200€ μηνιαίως, θα πάρει 200€. Σε αυτό το σχέδιο θα επωφεληθούν 33 χιλιάδες οικογένειες.

--Στις πολύτεκνες μάνες που είναι δικαιούχες του σχετικού επιδόματος, θα παραχωρηθεί δώρο ύψους 100€ έκαστη. Όπως πληροφορούμαστε από τον κ. Διομήδους, το δώρο αυτό δικαιούνται 16,5 χιλιάδες οικογένειες.

--Οι εγκλωβισμένοι θα λάβουν δώρο ίσο με το μηνιαίο επίδομά που λαμβάνουν για τον μήνα Δεκέμβριο του 2020.

--Παράλληλα, κατά τον ίδιο τρόπο θα δοθεί δώρο και στα παιδιά των εγκλωβισμένων που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top