ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από το μεροκάματο σε εστιατόριο έγινε «ΔΗΜΙΟΣ» της Ανόρθωσης το 2018 και σκόραρε με Γιούβε το 2020!

Από το μεροκάματο σε εστιατόριο έγινε «ΔΗΜΙΟΣ» της Ανόρθωσης το 2018 και σκόραρε με Γιούβε το 2020!

Η Φερεντσβάρος έβγαλε το… “λάδι” στη Γιουβέντους στον ψεσινό μεταξύ τους αγώνα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τελικά η “Γηραιά Κυρία” βρήκε τον τρόπο και επικράτησε με 2-1, εξασφαλίζοντας από τώρα την πρόκριση της στους “16”.

Σκόρερ της Ουγγρικής ομάδας ήταν ο 25χρονος Αλβανός διεθνής εξτρέμ, Μίρτο Ουζούνι, την ιστορία του οποίοι αξίζει να διαβάσετε!

Το όνομα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, μπορεί να μην μας/σας λέει κάτι, αλλά για όσους έχουν… μνήμη “ελέφαντα”, ήταν αυτός που φορώντας τη φανέλα της άσημης Αλβανικής Λάτσι, σκόραρε απέναντι στην Ανόρθωση στο 85΄, στον επαναληπτικό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες που διεξήχθη στην Αλβανία στις 19 Ιουλίου του 2018.

Τότε, η Λάτσιο κέρδισε 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της με 2-1 στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”, πήρε μία ανέλπιστη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Μίρτο Ουζούνι λοιπόν, το 2018 έκανε το άλμα στην καριέρα του, αφού αποκτήθηκε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, κάνοντας πέρσι (2019-2020) εξαιρετική σεζόν, σημειώνοντας σε 34 ματς, 12 γκολ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ!

Ως εκ τούτου, μπήκε στο… “μπλοκάκι” κάποιων ομάδων και τον περασμένο Αύγουστο, η Ουγγρική Φερεντσβάρος δαπάνησε δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει και με το… “καλημέρα”, οι Ούγγροι έκαναν απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν.

Η πιο ωραία ιστορία όμως για τον Μίρτο Ουζούνι που μοιάζει σαν παραμύθι και παίζει ήδη ως τίτλος σε πολλές ελλαδικές ιστοσελίδες, είναι το γεγονός ότι κάποτε έκανε μεροκάματα σε εστιατόριο της Ζακύνθου για να βγάζει τα προς το ζην και σήμερα όχι μόνο αγωνίζεται στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογική διοργάνωσης, αλλά σκόραρε και απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ιταλίας και μάλιστα εκτός έδρας!

Όπως αναφέρει η ελλαδική ιστοσελίδα Gazzetta.gr:

«Ο Ουζούνι σε ηλικία 10 ετών μαζί με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του μετανάστευσαν στη Ζάκυνθο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έχοντας από τα κλίση στο ποδόσφαιρο εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Δόξας Πηγαδακίων όπου έκανε τα πρώτα του βήματα. Παράλληλα βοηθούσε καθημερινά τους γονείς του σε εστιατόριο της Ζακύνθου όπου εκείνοι εργάζονταν.

Ο Ουζούνι μολονότι φοίτησε σε ελληνικό σχολείο εν τούτοις δεν απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα. Στα 17 του επέστρεψε στην Αλβανία και στη γενέτειρα του, το Μπεράτ, προκειμένου να αγωνιστεί ως επαγγελματίας.

«Ξυπνούσα στο Μπεράτ στις 5 τα ξημερώματα και η μύτη μου ήταν κατακόκκινη από το κρύο. Αναρωτιόμουν εάν θα καταφέρω να γίνω ποδοσφαιριστής», είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του

Έχοντας ως ίνδαλμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δηλώνοντας υποστηρικτής της Γιουβέντους, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του στις ακαδημίες της Δόξας Πηγαδακίων. Ο Ουζούνι μάλιστα εξακολουθεί να επισκέπτεται την Ζάκυνθο, όπου διαμένει η αδερφή του και μιλάει πάντα με σεβασμό για τον τόπο που του έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού αποχωρήσει από την αλβανική Λάτσι για να ενταχθεί στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ όπου εντυπωσίασε, είχε προταθεί στον Πανιώνιο με τον Ζοζέ Ανιγκό να μην πείθεται για τις δυνατότητες του και να τον απορρίπτει.

Πριν μερικούς μήνες η Μαγιόρκα ήταν μια από τις ομάδες που ασχολήθηκαν με την περίπτωση του, όμως ο 25χρονος εξτρέμ προτίμησε την Φερεντσβάρος λόγω του εγγυημένου χρόνου συμμετοχής που του πρόσφερε ο Σεργκέι Ρεμπρόφ.

Το γεγονός πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό είχε ως συνέπεια να χάσει τα πρώτα ματς στους ομίλους του Champions League. Επανήλθε στο ματς με τη Γιουβέντους έχοντας θέσει ως στόχο μέσα στην επόμενη διετία να αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα«.

The post Από το μεροκάματο σε εστιατόριο έγινε «ΔΗΜΙΟΣ» της Ανόρθωσης το 2018 και σκόραρε με Γιούβε το 2020! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top