ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίστερ Χένινγκ δεν μας τα λες και τόσο καλά… – Η εμμονή με τις αλλαγές και η διαφορά πέρσι με φέτος!

Μίστερ Χένινγκ δεν μας τα λες και τόσο καλά… – Η εμμονή με τις αλλαγές και η διαφορά πέρσι με φέτος!

Η εμμονή του Χένινγκ Μπεργκ με τις αλλαγές είναι ένα μεγάλο θέμα και ο Νορβηγός φάσκει και αντιφάσκει σε κάποιες περιπτώσεις.

Ένα χρόνο πριν όταν δεν έκανε πάλι αλλαγές μας έλεγε ότι δεν είχε τόσες πολλές επιλογές και εν μέρει είχε δίκαιο. Και μάλιστα στο τέλος δικαιώθηκε αφού είχε την Ομόνοια στην κορυφή ή κοντά σε αυτή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος…

Φέτος όμως με το που άρχισε η σεζόν όταν κάναμε ερωτήσεις για το κατά πόσον είναι… υπερβολικό το ροτέϊσιον του μας είχε πει πως το έκανε γιατί οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του μπορούν να τον βοηθήσουν και να αλλάζουν από ματς σε ματς. Μας είχε πει για Ασάντε ότι βοήθησε με Λέγκια, για Σενέ όταν είχε βάλει το γκολ με Ανόρθωση και για τους μικρούς όπως ο Λοΐζου και ο Κακουλλής ότι κάνουν καλή δουλειά…

Τώρα όμως που στα τελευταία ματς δεν έκανε σχεδόν καθόλου αλλαγές τον ρωτήσαμε μετά τον Ερμή γιατί δεν έχει ένα… Plan B μέσα στο παιχνίδι και αναφέρθηκε και πάλι από μόνος του στις αλλαγές λέγοντας: «Παίξαμε με την καλύτερη ενδεκάδα που θεωρούσαμε ότι θα έφερνε τη νίκη. Μπορείς να κάνεις 5 αλλαγές εάν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν, εαν δεν το πιστεύεις δεν τις κάνεις».

Με λίγα λόγια μας είπε ότι τους παίκτες που είχε στον πάγκο με Ερμή δεν τους πίστευε πως μπορούσαν να μπουν στο ματς και να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Βέβαια αυτός είναι ο άρχοντας στο Ηλίας Πούλλος και τους βλέπει καθημερινά τους παίκτες όμως εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως μπορούσε να αλλάξει περισσότερα πράγματα μέσα στον αγώνα αφού έχει και την πολυτέλεια των 5 αλλαγών…

Και για του λόγου το αληθές ας δούμε το περσινό και το φετινό ρόστερ σε αριθμούς:

Πέρσι είχε στην άμυνα τους Λέζιακς, Μαυρία, Λούφτνερ και Λανγκ που τους εμπιστευόταν, τον Χούμποτσαν που ήρθε αργά και χρειαζόταν χρόνο ενώ τον Κούσουλο του έδωσε την ευκαιρία από τον Ιανουάριο και μετά.

Στη μεσαία γραμμή αξιοποιούσε μόνο την τριάδα Β. Γκόμες, Ζ. Γκόμεθ και Ορτέγα με τον Τιάγκο να αποτελεί εναλλακτική για την θέση του δεκαριού. Ο Μαρίνος Τζιωνής δεν ήταν (ακόμη) λύση για τον Μπεργκ…

Στην επιθετική γραμμή ο Μποτεάκ ήταν… μόνιμος δεξιά (στη συνέχεια προστέθηκε και ο Ακιντόλα) ενώ ο Τιάγκο από την στιγμή που πήγε αριστερά δεν έβγαινε ούτε με αίτηση.

Ο Ματ ήταν στην κορυφή με τον Μίκου να παίρνει λίγες ευκαιρίες και τον Κακουλλή να μπαίνει σχεδόν πάντα σαν αλλαγή είτε αριστερά είτε στην κορυφή.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά ενώ προστέθηκε και ο παράγοντας Ευρώπη. Θεωρητικά πάντα όμως, έχει σχεδόν σε κάθε θέση πολλές επιλογές. Στο δεξί άκρο της άμυνας επιλογές αποτελούν οι Μαυρίας, Χούμποτσαν και Σεχού (και Κούσουλος αν χρειαστεί). Στα αριστερά είναι οι Λέζιακς και Κίκο.

Στο κέντρο της άμυνας οι Λανγκ, Λούφτνερ και Κούσουλος με τον μικρό Παναγιώτου να αποτελεί μια επιλογή όπως και τον Χούμποτσαν αν χρειαστεί.

Στη μεσαία γραμμή είναι οι Γκόμες, Γκόμεθ, Σεχού, Παπουλής αλλά και οι Τζιωνής και ο μικρός Χαραλάμπους σε περίπτωση ανάγκης.

Στα φτερά έχει Ασάντε, Μποτεάκ, Τιάγκο, Τζιωνή, Σενέ και Λοΐζου ενώ για την κορυφή είναι οι Κακουλλής και Ντούρις με τον Σενέ μια έξτρα πάλι επιλογή.

Υ.Γ. Η κριτική είναι καλό να γίνεται όχι για να βγάλουμε άχρηστο τον Μπεργκ αλλά για να βρει και αυτός τα λάθη του και να τα διορθώσει. Και το Berg out δεν είναι επιλογή αυτή την στιγμή για την Ομόνοια εάν θέλει να λέει πως γίνεται σωστή δουλειά στο «Ηλίας Πούλλος». Τα δύσκολα θα έρχονταν αργά ή γρήγορα, το θέμα είναι πως θα τα διαχειριστούν…

 

The post Μίστερ Χένινγκ δεν μας τα λες και τόσο καλά… – Η εμμονή με τις αλλαγές και η διαφορά πέρσι με φέτος! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top