ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χριστοδουλίδης εκτιμά ότι δεν μπορεί να εκφύγει των αρχών η διαδικασία λόγω θέσεων Τατάρ - Στόχοι και σημαντικές ημερομηνίες -ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χριστοδουλίδης εκτιμά ότι δεν μπορεί να εκφύγει των αρχών η διαδικασία λόγω θέσεων Τατάρ - Στόχοι και σημαντικές ημερομηνίες -ΒΙΝΤΕΟ

Όλοι όσοι εμπλέκονται στο κυπριακό δεσμεύονται από τα ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να εκφύγει η διαδικασία προς αρνητικές θέσεις και κατευθύνσεις, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, ο κ. Χριστοδουλίδης έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις σε σχέση με τις συναντήσεις των δύο ηγετών με την κ. Λουτ, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως θα γίνει κατορθωτό να επανεκκινήσει η διαδικασία των συνομιλιών. Ανέφερε επίσης πως δεν αποκλείεται μια ακόμη κάθοδος της κ. Λουτ στο νησί μετά την συνάντησή της με Τουρκία.

Τα επόμενα σημαντικά σημεία
Είπε δε πως πολύ κομβικό σημείο θα είναι η συνάντηση της Λουτ στην Τουρκία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα γίνει δημόσια διαπραγμάτευση για σύγκληση της άτυπης διάσκεψης και για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως είπε, ο Γ.Γ θα αποφασίσει για την διενέργεια η όχι της συνάντησης, ενώ διευκρινίζοντας για την συνάντηση που θα έρθει, τόνισε πως «πρόκειται για μια διαδικαστικού χαρακτήρα συνάντηση που όμως δεν πρέπει να υποβαθμίζεται, γιατί στο Κυπριακό αυτές οι συναντήσεις είναι σημαντικές. Στόχο θα έχει να οδηγηθούμε σε μια κοινή απόφαση για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έχουν μείνει».

Οι στόχοι της Λουτ και οι στόχοι της κυβέρνησης
Είπε ότι ο στόχος της κ. Λουτ είναι να ολοκληρώσει όλες τις επαφές και ακολούθως να παρουσιάσει στον Γ.Γ τη δική της αξιολόγηση, όπως θα προκύψει από όλες τις επαφές της, έτσι ώστε ο Γ.Γ να πάρει τις αποφάσεις του για σύγκληση αυτής της συνάντησης.

Πρόσθεσε πως για τους ίδιους «στόχος είναι να συγκληθεί μια άτυπη διάσκεψη, οι επαφές συνεχίζονται», ενώ εξήγησε πως «αναμένεται να γίνουν συναντήσεις και με Βρετανία και με Τουρκία», παρά το ότι γίνονται ήδη κάποιες επαφές.

Οι εκτιμήσεις του Υπουργού
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χριστοδουλίδης πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό πως «η Ε.Ε. στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκεται σε επαφή με τον Γ.Γ των ΗΕ σε σχέση με την πρωτοβουλία του αυτή. Στο πλαίσιο αυτό βλέπουμε ένα αυξημένο από πλευράς Ε.Ε ενδιαφέρον», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε επίσης πως ο Γκουτέρες δε θα παρουσιάσει τις «νέες πραγματικότητες» που αναφέρει ο Τ/κ ηγέτης προς συζήτηση, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται οι θέσεις του Τ/κ ηγέτη, επειδή τις λέει δημόσια ή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top