ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προς επέκταση των μέτρων για ακόμη μια τουλάχιστον εβδομάδα - Που εστιάζουν τα βλέμματα Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προς επέκταση των μέτρων για ακόμη μια τουλάχιστον εβδομάδα - Που εστιάζουν τα βλέμματα Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline η κατεύθυνση των νέων μέτρων κινούνται προς επέκταση της οριζόντιας δέσμης για άλλη μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Το ζήτημα που απασχολεί έντονα ολόκληρη την κοινή γνώμη με τις πολυπόθητες χαλαρώσεις ενόψει Χριστουγέννων κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Ως εκ τούτου επιχείρησαμε να λάβουμε μια συνολική πληροφόρηση σε σχέση με την κατεύθυνση που θα έχουν τα νέα μέτρα, αφού η ισχύς των παρόντων διαταγμάτων λήγει την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε φαίνεται να κινούμαστε σε επέκταση των οριζόντιων μέτρων για ακόμη μία τουλάχιστον εβδομάδα. Ο λόγος -όπως απορρέει και από επιστημονικούς κύκλους- αφορά την συνολική και αποκρυσταλλωμένη εικόνα που προσπαθούν να σχηματίσουν αφού μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (11/12) δύσκολα θα προκύψει κάποια δραστική βελτίωση στην πορεία του ιού με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για τη λήψη αποφάσεων.

Αφενός δύσκολα μπορεί να επέλθει ιδιαίτερη αυστηροποίηση αφού ίσως επιφέρει περισσότερη γκρίνια και αφετέρου η χαλάρωση όπως διαφαίνεται από την επιδημιολογική κατάσταση της τελευταίας εβδομάδας μοιάζει απαγορευμένη. Θεωρείται λοιπόν απομακρυσμένο σενάριο να αυστηροποιηθούν μέτρα που περιλαμβάνουν χώρους εστίασης και καταστήματα λιανικού εμπορίου ή πολυκαταστήματα όμως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε σχολεία και επιχειρήσεις. 

Τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού εάν παρουσιαστεί (ιδιαίτερα το επόμενο τριήμερο) ακόμη πιο επιβαρυμένη εικόνα σε κρούσματα, εισαγωγές και θανάτους πιθανό να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών ακόμη και πριν το προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top