ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «lockdown» ξενοδοχείων τις γιορτές στην Eλ. Αμμόχωστο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «lockdown» ξενοδοχείων τις γιορτές στην Eλ. Αμμόχωστο

Πρωτόγνωρες θα είναι οι εικόνες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά τα φετινά Χριστούγεννα. Η πανδημία οδηγεί σε γενικό lockdown τα δύο τουριστικά θέρετρα και είναι ζήτημα εάν κατά την εορταστική περίοδο θα παραμείνουν ανοικτές δύο ή τρεις ξενοδοχειακές μονάδες. Όσον αφορά τα κέντρα αναψυχής, ούτε λόγος να γίνεται. Μόνο κάποια… καφενεία θα είναι ανοικτά.

Τουρίστες μακράς διάρκειας που κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, επισκέπτονταν την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, δεν υπάρχουν φέτος εξαιτίας του κορωνοιού και ως εκ τούτου οι ξενοδόχοι δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν κατά την εορταστική περίοδο αναμένοντας να δεχθούν μόνο κάποιες οικογένειες Κυπρίων. Και τούτο, διότι κάτι τέτοιο θα είναι οικονομικά ασύμφορο για τις επιχειρήσεις τους.

«Η επαρχία μας ουδέποτε προσέλκυε μεγάλο αριθμό ντόπιων επισκεπτών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως προσέλκυε τον Αύγουστο και το Πάσχα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας και πρόσθεσε: «Κάθε χειμώνα είχαμε ξενοδοχεία ανοικτά για τους τουρίστες μακράς διάρκειας και αυτά τα ξενοδοχεία δεχόντουσαν και ορισμένους Κύπριους που επέλεγαν την περιοχή μας για να περάσουν τις γιορτές. Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας δεν έχουμε τουρίστες μακράς διαρκείας. Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι δεν μπορούν ν’ ανοίξουν τις μονάδες τους. Δεν αναμένω ότι τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοικτά αυτό το μήνα θα ξεπεράσουν τα δύο ή τα τρία».

Ελάχιστες πτήσεις

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς θα παραμείνουν νεκρές πολιτείες μέχρι τον Απρίλιο ή και τον Μάιο, καθότι οι προγραμματισμένες πτήσεις προς Κύπρο μέχρι τότε είναι ελάχιστες. «Τους επόμενους 4-5 μήνες δεν προβλέπεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση της υπάρχουσας κατάστασης. Εφόσον, όμως, τα πράγματα εξελιχθούν καλά με την πανδημία και προκύψουν θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη όσον αφορά τη διάθεση του εμβολίου, τότε εκτιμώ ότι από την ερχόμενη άνοιξη θα έχουμε μια καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον τουρισμό μας», κατέληξε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αμμοχώστου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top