Επίθεση Υπ.Παιδείας: Η παρέμβαση ΑΚΕΛ υπενθυμίζει την πάγια αρνητική στάση και την αντιδραστική λογική

Επίθεση Υπ.Παιδείας: Η παρέμβαση ΑΚΕΛ υπενθυμίζει την πάγια αρνητική στάση και την αντιδραστική λογική

Η σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει την πάγια αρνητική στάση και την αντιδραστική λογική που προτάσσει εδώ και χρόνια μπροστά σε μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ τάχθηκε ενάντια και στην αξιολόγηση μέσα στα σχολεία και στην αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών και στην αναβάθμιση των παιδαγωγικών μεθόδων και του γνωσιολογικού περιεχομένου.

Μόνιμη επωδός του ΑΚΕΛ φαίνεται να είναι «όχι εξετάσεις-λιγότερη ύλη». Προφανώς το ΑΚΕΛ δεν εμπνέεται από το στόχο ενός σχολείου που θα επιδιώκει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους.

Η πολιτεία δεν μπορεί όμως να δεχτεί την υποβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης στο όνομα του λαϊκισμού που συνθηματολογεί για λιγότερη γνώση και καθόλου εξετάσεις. Τα συνθήματα της «βολικής ευκολίας» και της «προς τα κάτω ισοπέδωσης» αντιστοιχούν στις πολιτικές εκείνες που στο παρελθόν οδήγησαν τη χώρα σε απαξίωση

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

BEST OF TOTHEMAONLINE