ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 13/12

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 13/12

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο σε ότι αφορά την COVID-19, η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - Γενικού Ελεγκτή, οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες για τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και το κόστος που αυτά θα έχουν είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες της Κυριακής.


Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το κατηγορητήριο Κυβέρνησης κατά Οδυσσέα» πως η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα βαρύ και πλούσιο οπλοστάσιο εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει όταν το θέμα αχθεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αλλού αναφέρει πως την ανιούσα πήραν οι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό τον Δεκέμβριο. Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστου Κληρίδη, ο οποίος είπε πως δεν θα δείχνουν καμία ανοχή σε παραπτωματίες δικηγόρους.
 
Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κατέρρευσε η πολιτική των μέτρων από την ΕΕ» πως η Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε στις προϋποθέσεις που τέθηκαν τον Οκτώβριο, αλλά λόγω μεγέθους το θέμα των κυρώσεων παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Επίσης αναφέρεται στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ και στις σχέσεις, που όπως γράφει, έχει με τον επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη. Αλλού θέτει το ερώτημα γιατί ο Γενικός Ελεγκτής δεν έκανε έκθεση το 2016.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά» αναφέρει πως έτοιμος για τα επόμενα βήματα είναι ο Τούρκος Πρόεδρος με σφραγίδα του γερμανικού λόμπι. Αλλού σημειώνει πως σύμφωνα με την Επίτροπο Διαφάνειας της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα, εξίσου επικίνδυνη με τον ιό είναι η παραπληροφόρηση. Επίσης προβάλλει συνέντευξη του καθηγητή Κύπρου Νικολαϊδη, ο οποίος έσωσε χιλιάδες μωρά.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιδού η κρυφή λίστα γραφείων για ‘χρυσά’ διαβατήρια» αναφέρεται στην κρυφή λίστα των παρόχων υπηρεσιών για εξασφάλιση «χρυσών» διαβατηρίων, την οποία και δημοσιεύει στις εσωτερικές της σελίδες. Αλλού αναφέρεται σε «όργιο αναξιοκρατίας» στην Εθνική Φρουρά. Επίσης γράφει για χαριστική βολή που δόθηκε στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.
 
Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκκληση για ‘αίσθηση του μέτρου’» πως ένας επιδημιολόγος,  ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, κάλεσε την Κυβέρνηση να άρει τις νέες αυστηρές απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει πως χώροι εστίασης στη Λεμεσό ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης. Αλλού αναφέρεται στη συζήτηση για την εισαγωγή του 5G.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εμβολιασμοί χωρίς τη επιλογή εμβολίου» αναφέρει πως τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της COVID-19 και πως αρχικά δεν θα υπάρχει επιλογή ως προς το εμβόλιο. Αλλού αναφέρεται στην περίπτωση πρόσφυγα που έμεινε εγκλωβισμένη για 15 μέρες στο Βαρώσι το 1974. Επίσης γράφει πως χάνονται 50 εκατ. τον μήνα από το νέο κύμα των μέτρων.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άμεση και πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων» πως επιβάλλεται η άμεση και πλήρης διερεύνηση και πάταξη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων καθώς και όλων των φαινομένων διαφθοράς. Αλλού γράφει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ και για «χουλιγκανισμούς» εναντίον της ελευθεροτυπίας. Επίσης προβάλλει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη για ενδεχόμενη μη έγκριση του προϋπολογισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top