ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Στα πρόθυρα κατάρρευσης ή πτώχευσης επιχειρήσεις - Να τηρηθούν τα μέτρα αν και οδυνηρά'

ΚΥΠΡΟΣ: 'Στα πρόθυρα κατάρρευσης ή πτώχευσης επιχειρήσεις - Να τηρηθούν τα μέτρα αν και οδυνηρά'

Αναπόφευκτα χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, παρόλο που έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις πάνω στις επιχειρήσεις και την οικονομία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης συνέστησε σε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο να ακολουθήσει πιστά τα μέτρα παρόλο που είναι οδυνηρά, αφού, όπως ανέφερε, η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Πρόσθεσε πως έχουν γνώση της κατάστασης που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως η υιοθέτηση των μέτρων από μέρους τους, θα δώσει την δυνατότητα στο μέλλον για καλύτερη δραστηριοποίηση.

Επεσήμανε ακόμη πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που ασχολούνται με την εστίαση ή τροφοδοτούν την εστίαση, βιομηχανίες, οικοδομική βιομηχανία και λοιπά, βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, πτώχευσης ή και διάλυσης. Κάλεσε το κράτος να πάρει αποφάσεις για να ενθαρρύνει την οικονομική δραστηριότητα ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν πληγεί. 

Εκτίμησε επίσης, πως το εμβόλιο και η αποτελεσματικότητα του, μετά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα φέρουν καλύτερες μέρες στον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης γενικότερα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε μελέτες που έγιναν στην Αγγλία, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ανέρχεται περίπου στο 75%, προτίθεται να ταξιδέψει όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι όταν θα αρχίσει το εμβόλιο να επενεργεί θετικά, και πράγματι να φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό, τότε θα αρχίσουν και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να ετοιμάζουν ταξιδιωτικά πακέτα.

Εκείνο το οποίο θα παραμένει να  εξευρεθούν τρόποι για προσέλκυση επενδύσεων και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top