ΔΙΕΘΝΗ

Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Το περιοδικό Σπίγκελ με τίτλο «Πολιτικοί του FDP για θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά της προμήθειας υποβρυχίων στην Τουρκία», σημειώνει πως  «οι Πράσινοι το ζητούν ήδη, τώρα θέλει και ο πολιτικός του FDP Ντιρ Σαράι να πείσει την παράταξή του να ταχθεί στη Βουλή υπέρ της παύσης προμηθειών γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία».

Όπως αναφέρεται, κατά της εξαγωγής έξι γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία εγείρονται πλέον αντιδράσεις και στην Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει, λόγω των «τουρκικών προκλήσεων στη Μεσόγειο έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου», να πάρει πίσω την δοθείσα το 2009 έγκριση για την πώληση έξι υποβρυχίων της εταιρείας Thyssenkrupp Marine Systems, γράφει ο πολιτικός επί εξωτερικών θεμάτων Ντιρ Σαράι σε ψήφισμα για την Κ.Ο. του, σύμφωνα με το Σπίγκελ.

Ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να πάρει με το μέρος του την Κ.Ο. του FDP για μια αυστηρότερη αντιμετώπιση της Άγκυρας. 

Ο Σαράι συνηγορεί «να σταματήσουν όλες οι εξαγωγές εξοπλισμών στην Τουρκία και να μη συμφωνηθούν άλλες». Αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όσο χρόνο η Τουρκία ενεργεί «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» και δεν μπορεί να διαπιστωθεί η επιστροφή της σε μια «αντιμετώπιση της ΕΕ ως εταίρου με σεβασμό».

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι Πράσινοι είχαν ήδη κάνει παρόμοια πρόταση στην Ομοσπονδιακή Βουλή, για την οποία δεν έχει ακόμα διεξαχθεί ψηφοφορία. Το ψήφισμα του FDP αναμένεται προσεχώς να έλθει στη Βουλή. Ωστόσο, προϋπόθεση αποτελεί το να ακολουθήσει το FDP την πρόταση του Σαράι. Το ψήφισμα «δεν έχει λάβει την τελική του μορφή» εσωτερικά, δήλωσε ο ίδιος.

Στο έγγραφο του ψηφίσματος διατυπώνονται και άλλες απαιτήσεις: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία με τη μορφή που διεξάγονται μέχρι τώρα, να αναστείλει τα κονδύλια τελωνειακής ένωσης και «οι σχέσεις με την Τουρκία να τεθούν σε νέα βάση συνεργασίας στους τομείς της πολιτικής της ασφάλειας και της οικονομίας».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει μέχρι τώρα στην προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214. Η αιτιολογία είναι ότι η Γερμανία πρέπει να τηρήσει τις συναφθείσες συμβάσεις. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top