Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Μέχρι 23/12 οδηγίες για εξετάσεις τετραμήνων, λέχθηκε σε τηλεδιάσκεψη ΥΠΠΑΝ με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

14.12.2020
16:17
Κοινωνία

Στο διάστημα μέχρι τις 23 του Δεκέμβρη θα δοθούν οι οδηγίες για τις εξετάσεις τετραμήνων στους εκπαιδευτικούς, όπως λέχθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Ερωτηθείς για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι εκείνο που τους ελέγχθηκε είναι ότι για τις ευπαθείς ομάδες θα ισχύσει ό,τι ισχύει γενικά σε όλη την κρατική υπηρεσία και ότι στο διάστημα μέχρι τις 23 του Δεκέμβρη θα δοθούν οι οδηγίες για τις εξετάσεις τετραμήνων στους εκπαιδευτικούς.

Σημείωσε ότι ο Υπουργός αναφέρθηκε σε εκείνους που κάνουν μη εξεταζόμενα μαθήματα και είπε ότι θα γίνουν ρυθμίσεις ώστε να γίνει αξιολόγηση διαδικτυακά.
 
«Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τους θεματοθέτες και τα θέματα, ο Υπουργός είπε ότι σίγουρα θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες για τη θεματοθέτηση. Εμείς του εκφράσαμε τη θέση μας ξανά για το θέμα της αναστολής. Μας είπε ότι θα δούμε την πραγματικότητα που θα ισχύει και μετά τις γιορτές και θα πράξει αναλόγως, αλλά είναι αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά», πρόσθεσε.
 
Τηλεκπαίδευση
 
Στο μεταξύ, μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, από σήμερα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες των Χριστουγέννων, τα Λύκεια, οι Τεχνικές Σχολές και οι αντίστοιχες τάξεις σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς επίσης και τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν με διαδικασίες τηλεκπαίδευσης.
 
Σε ερώτηση αν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη συζήτησαν το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι για τα θέματα της τηλεκπαίδευσης, ο Υπουργός τούς ανέφερε ότι ξεκίνησε και ότι γίνεται προσπάθεια εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα να διορθωθούν.
 
«Εκείνο που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι σίγουρα η Λεμεσός και η Πάφος, λόγω των 15 ημερών που είχαν κλείσει προηγουμένως, βρίσκονταν σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες Επαρχίες. Υπήρξαν προβλήματα σε πολλά σχολεία κυρίως με το δίκτυο, όπου μπορεί να έκαναν μία ώρα μάθημα οι συνάδελφοι και στη συνέχεια να είχε πρόβλημα το δίκτυο και να πήγαινε αρκετή ώρα μέχρι να διορθωθούν», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Πολυβίου ανέφερε, επίσης, ότι παρουσιάστηκαν και κάποια άλλα μικροπροβλήματα, για τα οποία φυσικά δεν φταίει ούτε το δίκτυο ούτε οι εκπαιδευτικοί, και που αφορούν μαθητές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μπούνε με τους κωδικούς τους, που ενώνονταν και πάλι έφευγαν από την παρακολούθηση.
 
Σημείωσε ότι αξιολογούν αυτά τα δεδομένα, για να δουν τι γίνεται.
 
«Να σας πω για παράδειγμα σε σχολείο έγινε η πρώτη ώρα μάθημα, έπεσε το δίκτυο, μέχρι να γίνουν οι διορθώσεις έφυγε από τη δεύτερη ώρα αρκετή ώρα, κάποιοι συνάδελφοι επειδή δεν μπορούσε να διορθωθεί το δίκτυο αναγκάστηκαν με την έγκριση των Διευθυντών τους και πήγαν στο σπίτι τους και συνέχισαν την τηλεκπαίδευση. Εμείς να πούμε ότι από τον Υπουργό ζητήσαμε όπως εφαρμοστεί και το πρωτόκολλο για την κατ΄ οίκον εργασία ώστε να διευκολυνθούν και τα δίκτυα των σχολείων και να δίνεται η ευχέρεια στον Διευθυντή να δίνει την άδεια σε κάποιους να μπορούν να φύγουν και να κάνουν την τηλεκπαίδευση από το σπίτι. Ο Υπουργός είπε ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα», συμπλήρωσε.
 
Χορηγία σε εκπαιδευτικούς για τη χρήση των δικών τους ηλεκτρονικών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία
 
Απαντώντας σε ερώτηση τι αποφασίστηκε τελικά για την απόφαση του Υπουργικού να εγκρίνει σχέδιο χορηγίας σε εκπαιδευτικούς για τη χρήση των δικών τους ηλεκτρονικών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «η προτεραιότητα για μας είναι η αναβάθμιση των σχολείων και η βοήθεια σε άπορα παιδιά και γενικά σε παιδιά που δεν έχουν λάπτοπ και πρέπει να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Σημείωσε ότι για το θέμα ετοιμάζεται και θα σταλεί κοινή ανακοίνωση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
 
Συνεδρία Γραμματείας ΟΕΛΜΕΚ
 
Σε ερώτηση αν συζητήθηκαν και άλλα θέματα στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Πολυβίου είπε ότι είδαν το θέμα της βοήθειας, που θα σταλούν τα βιβλία στα παιδιά του Λιβάνου.
 
«Τα βιβλία σε αγγλικά, αραβικά, γαλλικά που έχουν συνάδελφοι και θα γίνει η συλλογή τους αυτή την εβδομάδα και για τον σκοπό αυτό αύριο, στις 13.00, θα μεταβούμε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Όσα έχουν σταλεί θα τα παραδώσουμε αύριο και τα υπόλοιπα έχει περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Όσοι δηλαδή συνάδελφοι θα φέρουν βιβλία μέχρι την Παρασκευή. Ήδη εκδώσαμε ανακοινώσεις οι οργανώσεις που θα τα παραδώσουν», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς ποιοι θα παραδώσουν τα βιβλία αύριο, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι θα τα παραδώσουν οι Πρόεδροι των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Από ΚΥΠΕ