Η περιβόητη τηλεκπαίδευση μέσα από τα μάτια των μαθητών: ‘Είχαν τόσο καιρό να προετοιμαστούν, τα περισσότερα μαθήματα δε γίνονται καθόλου’

Η περιβόητη τηλεκπαίδευση μέσα από τα μάτια των μαθητών: ‘Είχαν τόσο καιρό να προετοιμαστούν, τα περισσότερα μαθήματα δε γίνονται καθόλου’

Το ThemaOnline ήλθε σε επικοινωνία με μαθητές Λυκείων που βιώνουν -από τη Δευτέρα 14/12- το φαινόμενο της τηλεκπαίδευσης λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Τα δείγματα εκ πρώτης μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αφού αρκετά ήταν τα παράπονα, οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι εμφανή. ‘Τα δίκτυα του σχολείου είναι χάλια.

Είναι πάρα πολύ αργό και δε μπορούμε να παρακολουθήσουμε κανονικά την παράδοση’ δήλωσε μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλου Μάρκου ενώ μαθητής πρόσθεσε τα ακόλουθα: ‘Βασικά τα περισσότερα μαθήματα δεν τα κάνουμε σχεδόν καθόλου’.

Συνέχισε λέγοντας ‘Είχαν τόσο καιρό να προετοιμαστούν και να εφοδιάσουν σωστά τα σχολεία με καλές συνδέσεις wifi. Το δίκτυο του σχολείου δεν “σηκώνει” τόσους πολλούς υπολογιστές. Σε γενικές γραμμές αν είσαι απόλυτα συνεπής μπορείς να διδαχθείς κάποια πράγματα όμως και οι περισσότεροι καθηγητές δεν είναι καταρτισμένοι γι’αυτό τον τρόπο παράδοσης.

Δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση, δεν είναι τόσο συνυφασμένοι με την τεχνολογία για να μπορούν να διδάξουν με τηλεκπαίδευση’.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα ζητήματα που προκύπτουν είναι αρκετά και όχι μεμονωμένα αφού παρόμοιας φύσεως παράπονα έχουμε δεχθεί από διάφορα Λύκεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE