ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Κρίσιμη ψηφοφορία για την κοινωνία - Πώς διαμορφώνονται οι αριθμοί και πού προσανατολίζονται τα κόμματα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Κρίσιμη ψηφοφορία για την κοινωνία - Πώς διαμορφώνονται οι αριθμοί και πού προσανατολίζονται τα κόμματα

Όλα δείχνουν πως η σημερινή ψηφοφορία πάει προς καταψήφιση, με την κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να καταθέσει νέο προϋπολογισμό.

Ρεπορτάζ:Γιώργος Τάττης

ΕΔΕΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η ΕΔΕΚ πάει προς καταψήφιση του προϋπολογισμού καθώς δεν έφθασαν στις απαραίτητες συγκλίσεις, με το σοσιαλιστικό στρατόπεδο να αναμένει ένα 2ο γύρο διαβουλεύσεων.

Συμμαχία Πολιτών

Όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας, το κόμμα του έχει συγκλίσεις και στα κοινωνικοοικονομικά με την ΕΔΕΚ και ως εκ τούτου, η όποια απόφαση θα ληφθεί από κοινού.

Κίνημα Αλληλεγγύη

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, όπως όλα δείχνουν συγκλίνει προς ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς τα 3 σχέδια που έθεσε προς την κυβέρνηση έχουν τροχιοδρομηθεί. Όπως πληροφορούμαστε, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Ελένης Θεοχάρους με τον υπ. Οικονομικών και την υπ. Εργασίας. Σε αυτή τη φάση υπάρχει ρητή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης πως θα προστατευθούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και αναμένεται να εγγραφεί στις τροπολογίες έκτακτο κονδύλι για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αυτό που θα παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο είναι η τροπολογία που θα επιβάλλει στο κάθε Υπουργείο να παρουσιάζεται συχνότερα στη Βουλή για έλεγχο των εξόδων του. Κάτι το οποίο είναι και απαίτηση και άλλων κομμάτων.

Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

Τέλος, όπως γράψαμε και χθες, η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων πάει επίσης προς υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Όπως φαίνεται υπήρξε ικανοποίηση κάποιων τροπολογιών που αφορούν συγκεκριμένα αιτήματα (π.χ. για στήριξη καλλιτεχνών, ευάλωτες ομάδες, χαμηλοσυνταξιούχους κτλπ) και ως εκ τούτου, βλέπει θετικά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

ΕΛΑΜ

Υπενθυμίζουμε πως το ΕΛΑΜ έχει ήδη τοποθετηθεί και επίσημα για υπερψήφιση του προϋπολογισμού πλην συγκεκριμένων προνοιών που αφορούν τα κονδύλια για τους Τ/κ, τους αλλοδαπούς και τα οδοφράγματα, διαμηνύοντας πως έχει κερδίσει δεσμεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για ενίσχυση των μη προνομιούχων.

Πως διαμορφώνονται οι αριθμοί

Έτσι, όπως φαίνεται οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (18), οι βουλευτές του ΕΛΑΜ (2), οι βουλευτές της Συνεργασίας (2 καθώς ο κ. Μουσιούττας βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό) και οι βουλευτές της Αλληλεγγύης (2) πάνε προς υπερψήφιση. Το σύνολό τους είναι 24.

Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (16, σ.σ. ο κ. Κέττηρος όπως ανακοίνωσε θα έρθει να ψηφίσει παρά τον τραυματισμό του), του ΔΗΚΟ (6, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι σε αυτοπεριορισμό), των Οικολόγων (2) και η Ανεξάρτητη Άννα Θεολόγου (1), θα καταψηφίσουν. Το σύνολό τους είναι 25.

Ως εκ τούτου, όλοι αναμένουν την τελική απόφαση της ΕΔΕΚ (3) και της Συμμαχίας Πολιτών (1).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top