ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο από 40 χώρες…«Εύκολη λύση» η Κύπρος για πτήσεις από Βρετανία

Μπλόκο από 40 χώρες…«Εύκολη λύση» η Κύπρος για πτήσεις από Βρετανία

Πανικός έχει προκληθεί Παγκοσμίως με τη ξαφνική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Βρετανία, η οποία όπως διαφαίνεται είναι πολύ περισσότερο μεταδοτική από τον αρχικό κορωνοϊό.

Οι ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, το Σάββατο 19/12, για μεταδοτικότητα έως και 70% περισσότερο, αλλά και η επιβολή lockdown επιπέδου 4 σε περιοχές του Λονδίνου, έφεραν αναστάτωση διεθνώς με τις χώρες να απαγορεύουν πτήσεις από και προς την Βρετανία, η μία πίσω από την άλλη.

Στο παρόν στάδιο 40 χώρες έχουν αποκλείσει τη Βρετανία, ανάμεσα τους Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Σουηδία, Βουλγαρία, Δανία κ.α.

Ωστόσο, αναστάτωση έχει προκληθεί και στην Κύπρο, αφού μετά από χθεσινή (21/12) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες σε πτήσεις που φθάνουν στο νησί από Δευτέρα 21/12 μετά τις 18:00, επιβάλλεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο επτά ημερών.

Την ίδια ώρα ισχύς του νέου μέτρου στην Κύπρο, η Ελλάδα ανακοίνωσε την απαγόρευση πτήσεων από Βρετανία, με τα ερωτήματα να πλανώνται γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε προχωρήσει με το ίδιο μέτρο.

Παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο δεν έχουν αποκλειστεί οι πτήσεις, υπάρχουν αντιδράσεις από επιβάτες και κυρίως από γονείς φοιτητών που έρχονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μεγαλύτερος προβληματισμός τους είναι η σκέψη του Υπουργείου να θέσει την αναγκαστική καραντίνα σε πτήσεις που φθάνουν μετά τις 18:00 (21/12), με τους επιβάτες που έφθασαν προηγουμένως να μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στα σπίτια τους.

Ωστόσο, ο Δρ. Καραγιάννης σε δηλώσεις του την Τρίτη 22/12 ανέφερε ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τις πτήσεις από Βρετανία είναι καθαρά προληπτική.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top