ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: Εξηγεί αν το εμβόλιο σε προστατεύει πραγματικά απο τον κορωνοϊο και αν θα είναι αναγκαία η μάσκα

Καραγιάννης: Εξηγεί αν το εμβόλιο σε προστατεύει πραγματικά απο τον κορωνοϊο και αν θα είναι αναγκαία η μάσκα

Αρκετές είναι οι απορίες του κόσμου για το εμβόλιο το οποίο σε λίγες μέρες φθάνει στην Κύπρο και ξεκινά ο εμβολιασμός μερίδας πληθυσμού της Κύπρου.

Πολλοί πολίτες ανησυχούν , άλλοι πάλι είναι υπερ του εμβολίου ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε καν να ακούν αυτή την λέξη.

Τι όμως ισχύει για το εμβόλιο του κορωνοϊου; Είναι όντως τόσο αποδοτικό και προστατεύει αυτούς που θα εμβολιαστούν απο την πιθανότητα να κολλήσουν κορωνοϊο;

Ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης , ερωτηθείς απο δημοσιογράφο του THEMAONLINE, εαν κάποιος που κάνει το εμβόλιο θα πρέπει ακόμα να φοράει μάσκα απάντησε πως "Φυσικά πρέπει να φοράνε μάσκα, διότι δεν ξέρουμε ακόμα εάν αποτρέπεται η λοίμωξη ή αν κάποιος μολύνεται και συμπεριφέρεται ως ασυμπτωματικός φορέας".

Στη συνέχεια ο Δρ.Καραγιάννης εξήγησε πως "Ακόμα και αν κάποιος κάνει το εμβόλιο μπορεί να κολλήσει κορωνοϊο όμως δεν θα έχει καθόλου συμπτώματα".

Με αυτό το στοιχείο το συμπέρασμα είναι ότι το εμβόλιο βοηθά στο να γίνει ασυμπτωματικός ένας φορέας, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται η πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Εν κατακλείδι οπως ανέφερε ο Δρ.Καραγιάννης "Το να φοράμε όλοι την μάσκα θα βοηθήσει στο να μας προστατέψει απο το να μεταδίδεται ο ιός απο το ένα άτομο στο άλλο".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top