ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πουλλαΐδης για επενδυτές, Τιμούρ, VAR, κάρτα φιλάθλου και όχι μόνο – «Ο τροχός θα γυρίσει και για εμάς»

Πουλλαΐδης για επενδυτές, Τιμούρ, VAR, κάρτα φιλάθλου και όχι μόνο – «Ο τροχός θα γυρίσει και για εμάς»

Συνέντευξη στην χριστουγεννιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή», παραχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρείας της Ανόρθωσης Ανδρέας Πουλλαΐδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη στο πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια είναι δεδομένη.

Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη:

«Πολλές φορές θα ακούσεις τους οπαδούς της Ανόρθωσης να λένε πως η ομάδα τους δεν είναι απλά ποδόσφαιρο. Είναι κάτι βαθύτερο γιατί εκφράζει τα ιδανικά του ελληνισμού και συμβολίζει την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Είναι αρκετά τα παραδείγματα παραγόντων που ασχολήθηκαν με τα του συλλόγου όχι για τους αυτονόητους ποδοσφαιρικούς λόγους.

Αυτό ισχύει και για την Οικογένεια Πουλλαΐδη, με καταγωγή από τη Βατυλή, που βλέπει την Ανόρθωση ως φάρο επιστροφής και σε αυτήν προσφέρει αφειδώς εδώ και χρόνια.

Ο Ανδρέας Πουλλαΐδης, υιός του μεγαλομετόχου Χρήστου Πουλλαΐδη, είναι το πιο ενεργό μέλος στα διοικητικά αυτή τη στιγμή, αφού κατέχει το πόστο του αναπληρωτή προέδρου. Δεν είναι όμως απλώς «ο Υιός» όπως πολλοί νομίζουν, αλλά έχει τις δικές του απόψεις πάνω στα διάφορα θέματα και τα δικά του όνειρα για την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο.

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Χριστουγεννιάτικη έκδοση της «Κ», μας συστήνεται, αναλύει τη σχέση του με την Ανόρθωση και ονειρεύεται ένα κατάμεστο ολοκαίνουργιο ΓΣΕ σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο.

Επενδύσατε πολλά χρήματα και βοηθήσατε το σωματείο σε μια πολύ δύσκολη εποχή, ωστόσο δεν κατακτήσατε τίτλους.

– Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που η οικογένειά μας αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ανόρθωσης, το κάναμε με διάθεση να προσφέρουμε. Δεν σκεφτήκαμε κόπο και χρήμα γιατί η Ανόρθωση δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζουμε από τότε που γεννηθήκαμε, αλλά ό,τι φέραμε μαζί μας από την Αμμόχωστο. Όμως είναι και ευθύνη μας να λειτουργεί η ομάδα σωστά και να μπει σε επαγγελματικές δομές όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλη ομάδα στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου. Για αυτό προχωρήσαμε σε πολλές αλλαγές στη δομή της εταιρείας και συνεχώς θέλουμε να εξελισσόμαστε. Η κατάκτηση τίτλων είναι και δικός μας στόχος, όπως και κάθε οπαδού μας. Μαζί απογοητευόμαστε όταν δεν έρχονται, μαζί θα τους χαρούμε όταν τους κατακτήσουμε. Το γεγονός πως η ομάδα απέχει από τα τρόπαια τα τελευταία χρόνια μας πεισμώνει και είμαστε βέβαιοι πως με τη σωστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα οι τίτλοι θα έρθουν. Ο τροχός θα γυρίσει και για εμάς.

Ποια είναι τα μακροχρόνια πλάνα σας για την Ανόρθωση;

– Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε συνεχώς. Θέλουμε την Ανόρθωση να είναι σήμερα καλύτερα από χθες και αύριο καλύτερα από σήμερα. Να διεκδικεί κάθε χρόνο όλους τους τίτλους και να μπορούμε να παίζουμε στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης. Όμως δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του οικοδομήματος της Ανόρθωσης για μια πρόσκαιρη χαρά. Είναι προτεραιότητα για μας οι επιτυχίες να έρθουν μέσα από τη χρηστή διοίκηση και θέλουμε να υπάρχει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Είναι εφικτός ο στόχος συμμετοχής στους ομίλους του Champions League;

– Πρώτα πρέπει να γίνουν πολλά, αφού προϋπόθεση είναι η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά ναι, σίγουρα. Η δόξα του Champions League είναι εθιστική. Εμείς είχαμε την τιμή να το ζήσουμε πριν από όλους και η περηφάνια που νιώθεις όταν βλέπεις τους ποδοσφαιριστές να στέκονται μπροστά από το σεντόνι που ανεμίζει δεν περιγράφεται με λόγια. Πάντα πρέπει να βάζουμε στόχους ψηλούς και όπως η ιστορία έχει αποδείξει, για την Ανόρθωση, εφικτούς.

Είναι στα πλάνα σας η εξεύρεση νέων συνεργατών στο οικονομικό κομμάτι;

– Ένας Πουλλαΐδης δεν μπορεί να τραβά το κουπί μόνος του. Εμείς πάντα ψάχνουμε νέους επενδυτές για να μας βοηθήσουν στο οικονομικό μέρος και όχι μόνο. Είμαστε σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες από το εξωτερικό ώστε να επενδύσουν και να αποτελέσουν συμπαίκτες στην προσπάθειά μας. Τέτοιες ενέργειες σε δυναμώνουν και σε βοηθούν να αλλάξεις επίπεδο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μεγαλώνοντας την Ανόρθωση, δυναμώνει και η φωνή της Αμμοχώστου.

Μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Πως θα τον χαρακτηρίζατε με λίγα λόγια;

– Τον τελευταίο καιρό έχουμε μια άψογη συνεργασία και σε προσωπικό επίπεδο. Είμαστε σχεδόν κάθε μέρα σε επαφή και ειδικά τώρα που έρχεται και η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη ακόμα πιο συχνά. Μου αρέσει κιόλας να παρακολουθώ κάποιες προπονήσεις. Είναι ένας άνθρωπος που τόσο ως παίκτης όσο και τώρα ως προπονητής έχει χαρακτήρα νικητή που είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, δεν αλλάζει. Θέλει πάντα να κερδίζει και αυτή τη νοοτροπία προσπαθεί να την μεταφέρει στους παίκτες του. Ήταν και θα είναι πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Ανόρθωσης, ένας άνθρωπος που η σχέση του με το σύλλογο δεν είναι απλά επαγγελματική αλλά σχέση αγάπης. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και εργατικός. Η στήριξη προς τον Τιμούρ από τη διοίκηση είναι δεδομένη και στα καλά αλλά ακόμα περισσότερο στις δύσκολες στιγμές.

Τι σημαίνει η Ανόρθωση για εσάς και την οικογένεια σας;

– Όπως γνωρίζετε η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τη Βατυλή. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αλλά όπως και άλλοι συνομήλικοί μου έτσι κι εγώ αναγνωρίζω τη σημασία και την αξία αυτού του συλλόγου. Πέρασε από κακουχίες και πολέμους όπως κανένας άλλος σύλλογος στην Κύπρο και εκτός από τα ρούχα που φορούσε ο κάθε πρόσφυγας εκείνες τις μέρες, είναι το μόνο πράγμα που έφεραν μαζί τους από την Αμμόχωστο και διατηρείται μέχρι σήμερα. Επίσης είναι μεγάλη χαρά για μας σαν οικογένεια η εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό μας για αυτά που έχουμε προσφέρει. Ακόμα πιο μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των οπαδών μας μετά από μια επιτυχία και αυτό θέλουμε να συνεχίσει να συμβαίνει. Η Ανόρθωση είναι για μας η δεύτερη οικογένειά μας, έχουμε προσφέρει σε αυτήν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για μένα, είναι ακόμα πιο μεγάλη προσωπική χαρά να βλέπω στα μάτια των παιδιών μου την ικανοποίηση και το χαμόγελό τους όταν πηγαίνει καλά η ομάδα. Μια «αρρώστια» που τους μεταδίδω σιγά σιγά (γέλιο)!

Η Ανόρθωση ως φάρος επιστροφής στην θαλασσοφίλητη πόλη. Σχολιάστε. Τι σημαίνει Αμμόχωστος για εσάς;

– Είναι προσωπικό μου όνειρο να ξαναδώ την Ανόρθωση να παίζει στο ΓΣΕ και ως αρχιτέκτονας έχω μεγάλα πλάνα για την ανοικοδόμηση της ιστορικής μας έδρας. Γιατί εκεί είναι το σπίτι μας και πουθενά αλλού. Ο κάθε Ανορθωσιάτης και Αμμοχωστιανός θεωρώ πως με αυτό το όνειρο κοιμάται και ξυπνά, να επιστρέψει στο σπίτι του και να ζωντανέψει το Βαρώσι. Μέχρι τότε είναι καθήκον μας ως άτομα αλλά και ως σύλλογος να κρατάμε άσβεστη τη φλόγα του πόθου της επιστροφής και είναι μια από τις αποστολές μας όταν συμμετέχουμε στα κύπελλα Ευρώπης. Να θυμίζουμε πως οι αγώνες μας δε γίνονται στην πόλη μας και υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο Ανδρέας Πουλλαΐδης από πότε ασχολείται με την Ανόρθωση; Ποιες οι αναμνήσεις του από παιδί;

– Γεννήθηκα στη Λάρνακα το 1981 αλλά ένα χρόνο μετά μετακομίσαμε στο Μπαχρέϊν λόγων επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα μου. Οι ντόπιοι μας υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες, πρέπει να πούμε. Πέρασα εκεί τα παιδικά μου χρόνια και το 1995 μεταφερθήκαμε στο Ντουμπάϊ. Έμεινα εκεί μέχρι το 2000 όταν φοιτητής πια έζησα στο Λονδίνο. Έκανα δυο πτυχία, γραφικές τέχνες και αρχιτεκτονική και ακολούθως το 2011 ήρθα ξανά στην Κύπρο για μόνιμη εγκατάσταση. Σαν άνθρωπος είμαι ερωτευμένος και έχω ένα μόνιμο δεσμό με το χώρο του design και είχαμε με συνεργάτες μου αρκετές ιδέες και για προϊόντα που θα μπορούσαμε να λανσάρουμε στην μπουτίκ αλλά ο κορωνοϊός μας τα χάλασε. Η «αρρώστια» της Ανόρθωσης μου μεταφέρθηκε όπως στους περισσότερους από τον πατέρα μου. Από μικρή ηλικία, όταν ερχόμασταν τα καλοκαίρια Κύπρο για διακοπές, με την πρώτη ευκαιρία πηγαίναμε να δούμε την Ανόρθωση είτε σε προπονήσεις είτε σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Αξέχαστα παιχνίδια όπως με τη Ρέιντζερς και τον Ολυμπιακό. Από την επιστροφή στην Κύπρο, θέλησα να εμπλακώ στα διοικητικά και ήμουν στο Δ.Σ. με πρόεδρο το Σάββα Κάκο. Μετά όμως οι δικές μου επαγγελματικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να φύγω για το Μπαχρέϊν και έτσι αποστασιοποιήθηκα λίγο. Όταν επιστρέψαμε ως οικογένεια και ανέλαβε την προεδρία ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, μου ζήτησε προσωπικά να τον βοηθήσω και ανέλαβα το πόστο του αναπληρωτή προέδρου.

Ποιος είναι για εσάς ο ιδανικός αριθμός ομάδων στο Πρωτάθλημα μας;

– Για μένα 10 ίσως και λιγότερες. Πολλές ομάδες στην Κύπρο δε διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα για να είναι στην πρώτη κατηγορία και η αγορά της Κύπρου δεν επιτρέπει σε πολλούς συλλόγους να είναι οικονομικά βιώσιμοι. Ουσιαστικά, η μόνη διέξοδος για μια ομάδα ώστε να έχει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να διατηρείται ψηλά το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας, είναι η είσοδος σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Αν θέλουμε να έχουμε μια πρώτη κατηγορία ανταγωνιστική και πλήρως επαγγελματική, πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν μόνο ομάδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα επίπεδα.

Ποια η γνώμη σας για το VAR;

– Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε από την FIFΑ, ήμουν εναντίον. Ο λόγος ήταν οι πολλές διακοπές που θα προκαλούσε στους αγώνες, με αποτέλεσμα να χαλά ο ρυθμός του παιχνιδιού. Αλλά, μελετώντας το καλύτερα και βλέποντας την εφαρμογή του στο μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 άλλαξα γνώμη. Οι ομάδες παίζουν για να κερδίζουν και είναι άδικο μια διαιτητική απόφαση να αλλοιώνει αποτελέσματα και να στερεί από τους παίκτες τους καρπούς των κόπων τους. Βλέποντας τα πολλά λάθη που γίνονται από τους διαιτητές, τότε θεωρώ πως είναι ένα καλό εργαλείο για να τα διορθώνει. Όμως πρέπει να εφαρμόζεται σωστά και να παρεμβαίνει όταν και όπως πρέπει. Η μη σωστή χρήση του μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε.

Πόσο σας λείπει ο κόσμος από το «Αντώνης Παπαδόπουλος»;

– Πάρα πολύ. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης ενός αγώνα ποδοσφαίρου, που δίνει τον παλμό, εμψυχώνει τους παίκτες και μπορεί από μόνος του να κερδίσει παιχνίδια. Ελπίζω με τον ερχομό του εμβολίου, να επιτραπεί σύντομα η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και να ξαναδούμε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» γεμάτο. Ούτως ή άλλως για μας δεν είναι απλά ένα γήπεδο, αλλά η προσφυγοφωλιά μας.

Η άποψη σας για τους οργανωμένους οπαδούς στην εποχή της κάρτας οπαδού;

– Η κάρτα οπαδού είναι μια απόφαση της πολιτείας που λήφθηκε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χουλιγκανισμού. Πρόβλημα που και υπαρκτό ήταν και σε έξαρση τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να παραδεχθούμε πως από την εφαρμογή του μέτρου τα επεισόδια στα γήπεδα μειώθηκαν δραματικά και υπό αυτή την έννοια το μέτρο λειτούργησε. Για να εφαρμοστεί σωστά όμως, πρέπει και τα περισσότερα γήπεδα να αναβαθμιστούν με σύγχρονες κάμερες και άλλα εργαλεία. Ένας τομέας, αυτός των υποδομών, που θα μπορούσε και η κυβέρνηση να επενδύσει περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι όπως ο μαέστρος σε μια ορχήστρα. Δίνουν το ρυθμό και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Τους αγαπάμε και θα τους θέλαμε να είναι στο γήπεδο.

Στο τέλος της συνομιλίας μας ο Ανδρέας Πουλλαΐδης έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο:

«Καλές γιορτές με υγεία, καλό νέο έτος και επιστροφή στους κατεχόμενους τόπους μας».

The post Πουλλαΐδης για επενδυτές, Τιμούρ, VAR, κάρτα φιλάθλου και όχι μόνο – «Ο τροχός θα γυρίσει και για εμάς» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top