ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΙΣ: 'Δεν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, εάν δεν είμαστε υγιείς' - Εύχεται δύναμη στην ιατρική κοινότητα

ΠΙΣ: 'Δεν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, εάν δεν είμαστε υγιείς' - Εύχεται δύναμη στην ιατρική κοινότητα

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε μήνυμα του αναφέρει ότι στο κατώφλι της Νέας Χρονιάς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσφορά των ιατρών της Κύπρου σε μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Ιδιαίτερα, σημειώνει, τούτες τις ώρες, κατά τις οποίες η πανδημία Covid-19 παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση, εξαπλώνεται ραγδαία, φέρνει στα όρια τους τα συστήματα υγείας και δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές των επαγγελματιών υγείας ευρύτερα.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ενθαρρύνει το κοινό να αγκαλιάσει το ισχυρό επιστημονικό όπλο του εμβολίου που έχουμε πλέον στα χέρια μας, συνδυαστικά με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και άλλες ιατροφαρμακευτικές θεραπείες, για να μπορέσουμε μαζί να καταπολεμήσουμε την πανδημία και όσο το δυνατό πιο σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας μας.

Οι ιατροί, σημειώνει ο ΠΙΣ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και ειδικότερα κατά την παρούσα φάση που διανύουμε είναι στην πρώτη γραμμή, προασπιζόμενοι την ανθρώπινη ζωή.

«Μάχη κατά της πανδημίας χωρίς υγιείς ιατρούς, δεν νοείται. Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που ως ΠΙΣ έχουμε απαιτήσει από το Υπουργείο Υγείας, όπως οι εμβολιασμοί των ιατρών αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, εάν δεν είμαστε υγιείς. Και το ίδιο ισχύει για όλους. Διότι η διαχείριση της πανδημίας Covid-19, δεν είναι μόνο κλινική ή υγειονομική αλλά αγγίζει το κοινωνικό και το ατομικό επίπεδο», προστίθεται.

Ο ΠΙΣ εύχεται καλή δύναμη στην ιατρική κοινότητα της Κύπρου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης της πανδημίας και είναι δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας που παλεύει με τον ιό.

Εύχεται επίσης κουράγιο σε όλους τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις συνέπειες των αναγκαίων αλλά σκληρών περιοριστικών μέτρων και να ξέρουν ότι με υπομονή και πειθαρχία, μπορούμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top