ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν στέλνει επιπλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό σε Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβoύνιο

Η Κομισιόν στέλνει επιπλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό σε Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβoύνιο

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει επιπλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο από τα ιατρικά αποθεματικά τoυ RescEU που φιλοξενεί η Ελλάδα και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε 107.000 μάσκες FFP2, 35.000 ιατρικές φόρμες και 140.000 φόρμες προστασίας και το Μαυροβούνιο 78.000 μάσκες FFP2 και 15.000 ιατρικές φόρμες.

"Η τελευταία παράδοση ιατρικών προμηθειών στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προστιθέμενη αξία του ιατρικού αποθεματικού της RescEU στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Αναμένουμε ότι το 2021 αυτό το ευρωπαϊκό ιατρικό απόθεμα θα αυξηθεί περαιτέρω, ενισχύοντας τις προσπάθειες χωρών εντός και εκτός της ΕΕ κατά της πανδημίας", δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας, περισσότερα από 1 εκατομμύριο μάσκες FFP2 και FFP3 έχουν παραδοθεί στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, καθώς και τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, μέσω του RescEU. Η Κομισιόν τονίζει ότι το ιατρικό αποθεματικό RescEU επιτρέπει την ταχεία παράδοση ιατρικού εξοπλισμού, φιλοξενείται σήμερα από 6 κράτη μέλη της ΕΕ (Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σουηδία) και επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά πιο γρήγορα σε κρίσεις υγείας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top