ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιαννης: Συγκρίνει Ελλάδα με Κύπρο – Γιατί είναι πιθανώς πιο αυξημένο το ποσοστό θνητότητας

Δρ. Καραγιαννης: Συγκρίνει Ελλάδα με Κύπρο – Γιατί είναι πιθανώς πιο αυξημένο το ποσοστό θνητότητας

Τα ποσοστά που ανακοινώνονται στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δηλώνει ο Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline, ενώ απαντήσεις έδωσε και για τα ποσοστά θνησιμότητας στις δύο χώρες.

O Δρ. Καραγιάννης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ρωτήθηκε για το γιατί στην Ελλάδα παρατηρούνται περισσότεροι θάνατοι ατόμων πιο νεαρής ηλικίας ή εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ενδεικτική αυτών που δημοσιεύονται.

Ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε πως πιθανόν τα άτομα που πεθαίνουν να είναι άτομα που έχουν νοσήματα ή μια προδιάθεση που δεν γνώριζαν γιατί είναι πολύ νεαροί, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους που παρακολουθούνται ιατρικά τακτικότερα και είναι πιο συνειδητοποιημένοι.

Ερωτηθείς από την ιστοσελίδα μας εάν ευθύνεται κατά κάποιο τρόπο η απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας ή η πίεση στο σύστημα υγείας, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε πως ναι, καθώς ενδέχεται να μην υπήρχε η δυνατότητα για «υψηλή φροντίδα», σημειώνοντας πως λόγω των αποστάσεων από την επαρχία και τα νησιά, μπορεί να παρατηρείται καθυστέρηση και στην μεταφορά των ασθενών.

Τέλος, σε ερώτησή μας για το ποσοστό θνητότητας στην Ελλάδα, που είναι σαφώς μεγαλύτερο άλλων χωρών, τόνισε πως το ποσοστό μπορεί να είναι ψηλό καθώς δεν γίνεται υπερβολικά ψηλός αριθμός των τεστ και πολλοί παραμένουν αδιάγνωστοι και ως εκ τούτου, δεν συνυπολογίζονται στην στατιστική.

Όπως πρόσθεσε, «τα ποσοστά που ανακοινώνουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα διότι όταν κάποιος κοιτάζει την παρουσία του ιού στα λύματα, κάτι το οποίο γίνεται στην Ελλάδα, δεν δικαιολογεί τον μικρό αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται».

Σε σχέση με την Κύπρο και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας, τόνισε πως το σύστημα υγείας αυτή την περίοδο πιέζεται τόσο σε κλίνες ΜΕΘ, αλλά κυρίως σε «εξειδικευμένο προσωπικό που θα περιθάλπει τους ασθενείς, γι’ αυτό και ζητήθηκε από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να βοηθήσουν».

Για τον παραπάνω λόγο ερμήνευσε και την ανάγκη για τα επιπρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top