ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι έξι… ΤΕΛΙΚΟΙ που θα κρίνουν την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ μετά το ΧΑΡΑΚΙΡΙ στη Λιθουανία

Οι έξι… ΤΕΛΙΚΟΙ που θα κρίνουν την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ μετά το ΧΑΡΑΚΙΡΙ στη Λιθουανία

Η μάχη για την οκτάδα και τα πλέι-οφ δυσκολεύει στον Ολυμπιακό μετά την… αυτοκτονία στην Λιθουανία και τα επόμενα ματς αποκτούν τον χαρακτήρα «τελικού» για τους Πειραιώτες.

Αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού έκλεισαν την τηλεόραση ή άλλαξαν κανάλι όταν ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε δεύτερο τρίποντο στην τέταρτη περίοδο και διαμόρφωσε το 79-72, τρία λεπτά πριν το τέλος.

Όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το ματς, όμως στο μπάσκετ δεν υπάρχει τίποτα τελειωμένο, μέχρι την τελική κόρνα της λήξης.

Ο Σακίελ ΜακΚίσικ έχασε… πέναλτι, η Ζαλγκίρις επέστρεψε και ο Τόμας Ουόκαπ έκλεψε για να σκοράρει και να δώσει τελικά μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του (81-79), που, εκτός όλων των άλλων, βάζει σε μεγάλους μπελάδες τον Ολυμπιακό αναφορικά με την μάχη του για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Σε πρώτη φάση, η Ζαλγκίρις, που πλέον είναι πάνω από τον Ολυμπιακό σε ρεκόρ (12-9 και 11-10) έκανε το 2-0 κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και θα υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία μπορεί να προκύψει στο τέλος.

Δεν μιλάμε για κάποιο… τραβηγμένο σενάριο, αφού η εικόνα της φετινής Euroleague μας δείχνει ότι είναι αρκετά πιθανό να δούμε ομάδες με ίδια ρεκόρ κοντά στις θέσεις της οκτάδας στο τέλος της Regular Season.

Επιπρόσθετα, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα για τον Ολυμπιακό αν βάλουμε στην εξίσωση το δύσκολο πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών.

Η «διαβολοβδομάδα» που έρχεται περιλαμβάνει δύο πρώιμους «τελικούς» κόντρα σε Αρμάνι (εκτός, 26/1) και Μπαρτσελόνα (εντός, 28/1), ενώ στην συνέχεια έρχονται αγώνες – φωτιά με Παναθηναικό στο ΣΕΦ (5/2), Εφές στην Τουρκία (18/2) και ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο (25/2).

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το δύσκολο ταξίδι στην Βιτόρια για την αναμέτρηση με την Μπασκόνια (3/3), τότε εύκολα μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει τα… ρέστα του τις επόμενες 40 μέρες και πως η κατάσταση -λογικά- θα έχει ξεκαθαρίσει μετά τον αγώνα με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Για την ώρα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Η «αυτοκτονία» στην Zalgirio Arena έφερε τον Ολυμπιακό στο 11-10 και σε δύσκολη θέση, αφού η μάχη είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και απαιτεί συνεχόμενες, μεγάλες ή εκτός προγραμμάτος νίκες.

Αν δώσουμε μία μικρή «ανάσα» στις Ζενίτ (13-9), Αρμάνι (13-9) και Ρεάλ (13-9), που έχουν για την ώρα ένα προβάδισμα, στο ίδιο γκρουπ με τους Πειραιώτες βρίσκονται οι Ζαλγκίρις (12-9), Μπάγερν (12-9), Εφές (11-10), Βαλένθια (11-10), Φενέρμπαχτσε (11-10) και Μακάμπι (10-11). Όλες τους από την 6η μέχρι την 12η θέση. Άρα, με την ψυχρή λογική των αριθμών, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρεθεί στις τρεις καλύτερες ομάδες αυτού του γκρουπ και να αφήσει πίσω του τουλάχιστον τέσσερα κλαμπ.

Είναι προφανές πως το έργο του ακουμπά το υψηλότερο δυνατό level δυσκολίας και οι επόμενες αγωνιστικές θα δείξουν αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα πλέι-οφ. Μοιάζει όμως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μεγάλη τύχη αν δεν ανεβάσει την απόδοσή του και δεν βελτιώσει την εικόνα του, σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: sdna.gr

The post Οι έξι… ΤΕΛΙΚΟΙ που θα κρίνουν την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ μετά το ΧΑΡΑΚΙΡΙ στη Λιθουανία appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top